PUBLICITAT

L'avaluació del Moneyval i el Museu de la Ràdio, al Consell

  • Sindicatura admet a tràmit les dues preguntes, que se sumen a les tres del PS
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una sessió recent del Consell General Foto: ÀLEX LARA

La Sindicatura ha admès a tràmit dues preguntes entrades amb caràcter d'urgència per ser respostes durant la sessió de Consell General que se celebra avui. D'una banda, la consellera demòcrata Meritxell Mateu vol saber quina valoració fa el Govern sobre l'informe relatiu al quart cicle d'avaluació d'Andorra feta pel Moneyval. I de l'altra banda, la consellera socialdemòcrata Rosa Gili qüestiona al Govern sobre les motivacions per tirar endavant un Museu de la Ràdio i els detalls d'aquest projecte. Així va publicar-se ahir al Butlletí del Consell General.

Aquestes dues preguntes amb caràcter d'urgència s'afegeixen a les tres que ja estaven previstes a l'ordre del dia i que fan referència a l'adjudicació del nou Heliport Nacional, a la incorporació d'un nou coordinador d'esports, i a la carta enviada per Monitor Group als membres de la Unió Hotelera. Totes tres han estat presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata.

Frau fiscal / La proposta del Moneyval en concret sorgeix després que aquest organisme del Consell d'Europa publiqués un extens informe indicant el que Andorra ha de canviar per adaptar-se als requeriments internacionals en persecució del frau fiscal.

El Moneyval va lamentar que «encara no es reflecteixen els requeriments internacionals estàndards» en matèria de persecució dels evasors fiscarls, si bé «el país ha adoptat accions per reforçar la repressió i els mecanismes de prevenció» oficials.

L'informe, però, també deia que Andorra havia millorat molt en cinc anys, però tornaran a veure si s'acompleixen els seus requisits.

D'altra banda, el Butlletí també ha publicat una nova convocatòria de Consell General, prevista pel proper 21 de juny, i en la que s'examinaran i votaran el projecte de llei d'inversió estrangera, i la proposició de llei de l'impost sobre el valor afegit.

Finalment, el Butlletí també publica que la Sindicatura ha admès a tràmit el projecte de llei de la funció de l'estadística pública, i ha obert un termini de quinze dies per a la presentació d'esmenes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT