PUBLICITAT

Les ONG del país busquen ajuda humanitària per la banya d'Àfrica

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Plataforma ONGs d'Andorra va voler recordar que encara està en marxa la campanya per poder ajudar a més d'onze milions de persones que pateixen fam o desnutrició aguda i que hi són en risc de mort a l'Africa. A més, la meitat dels afectats són infants menors de cinc anys.

«Els fons recaptats poden ser la diferència entre la vida i la mort de moltes persones», afirmen des de la plataforma, que vol recaptar el màxim per fins humanitaris a la banya d'Àfrica.

En aquesta part del món s'està patint una de les pitjors sequeres dels darrers 60 anys, el que ha provocat una greu crisi humanitària. Un terç de la població de Somàlia necessita ajuda immediata, ja que tres milions i mig de persones estan en situació similar a Kenya i altres 3,2 milions a Etiòpia.

A altres països com Sudan, Eritrea i Djibouti un tant per cent elevat de la seva població també pateix desnutrició i a la zona del Sahel –on s'inclouen Níger, Txad, Burkina Faso, Mauritània i Mali– s'arriba fins al 20% de la població en situació d'afectació.

Els nens i infants menors de cinc anys són els que es troben en major risc de mort per desnutrició aguda, de fet l'índex de desnutrició a Somàlia és el més alt de tot el món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT