PUBLICITAT

El TC desestima el recurs d'anulació de Saur Vallnet

  • Tot i reconèixer que la sentència «es va dictar amb una vulneració de dret» i que hi va haver imparcialitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La depuradora d'Anyós Foto: TONY LARA

El Tribunal Constitucional va desestimar el recurs d'empara presentat per la UTE Saur Vallnet pel qual es demanava l'anul·lació dels autes pels quals es condemna l'empresa a pagar 1,86 milions d'euros en concepte d'indemnització per l'afer de la depuradora d'Anyós.

La UTE també demanava la suspensió de l'execució de la sentència emparant-se en la vulneració de l'article 10 de la Constitució relatiu a un judici just. L'Alt Tribunal considera que la participació de Lluís Saura com a magistrat ponent de la causa mentre era soci del gabinet d'advocats Roca Junyent, que treballava pel Govern en l'època del litigi, «no constitueix una dada objectiva de suficient relleu com per considerar que aquest contacte hagi influït decisivament en l'orientació del vot dels altres dos magistrats», i que per tant «no es pot imputar cap tatxa de parcialitat a cap dels magistrats que van participar en la fase d'execució de la sentència», informa l'ANA.

Ara bé, el TC reconeix també que «la sentència ferma i irrevisable [...] es va dictar sense respectar el dret al jutge imparcial», però que «no existeixen mecanismes processals que permetin suspendre l'execució de la sentència» perquè «només es pot acordar a instància de l'Administració i per causes de perill de pertorbació greu de l'ordre o detriment irreparable de les finances públiques». I acaba emplaçant als poders públics a «extreure les conseqüències oportunes» del contingut de la resolució.

L'Alt Tribunal, però, reconeix que el fet d'haver-se acceptat la recusació del magistrat per manca de parcialitat en la fase d'execució «equival a reconèixer que la sentència del 14 de setembre del 2009 que es pretén executar va ser dictada per un tribunal en el qual un dels seus membres no gaudia dels requisits d'imparcialitat constitucionalment exigits», o sigui, «que es va dictar amb una vulneració del dret fonamental de l'article 10.1 de la Constitució».

El Constitucional explica que aquest reconeixement no comporta anul·lar automàticament els autes i l'execució de la sentència ferma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT