PUBLICITAT

Andorra vol acollir una altra prova de la Copa del Món al 2014

  • Si Vallnord forma part del calendari els dos pròxims anys de cara al 2015 es demanaran els Mundials
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

La Unió Ciclista Internacional (UCI) farà públic demà el calendari de la Copa del Món del 2013 per al qual Andorra ha presentat candidatura. Però passi el que passi, s'accepti o no Vallnord com una de les seus del pròxim any, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC D'ANDORRA també es demanarà per al 2014 amb total seguretat. La idea és que Andorra torni a consolidar-se en el màxim circuit mundial després de dos anys –i amb aquest tres– de desvinculació.

De fet hi ha un projecte tant suculent com ambiciós a sobre de la taula per a Andorra Turisme –principal impulsor econòmic–, presentat per Ocisport, l'empresa organitzadora d'esdeveniments relacionats amb la BTT i que treballa com a portaveu entre l'UCI i el Comú de la Massana. Aquest projecte consisteix en què si Vallnord torna a ser seu de la Copa del Món els pròxims dos anys, de cara al 2015 es demanaria la candidatura per acollir els Campionats del Món.

CONFIRMAT PER OCISPORT / El director general d'Ocisport, Albert Balcells, va confirmar-ho ahir a aquest rotatiu: «És prioritari consolidar abans la prova. Per això es necessita més d'un any dins del circuit i llavors podríem sol·licitar uns Mundials. És possible que sigui al 2015 però sempre i quan s'aconsegueixin tots els objectius fixats fins llavors, sinó haurem d'esperar més anys», va dir, fent referència a acollir primer dues proves de Copa del Món.

«Bones sensacions» / Balcells ja era l'intermediari entre Andorra i la UCI al 2008 i el 2009 –més de 30.000 espectadors en els dos anys–, les dues vegades que es van fer Copa del Món al Bike Park de Pal, i llavors ja hi era com a coordinadora de la branca de BTT Mélanie Leveau, que continua en el càrrec. Segons Balcells: «Hem d'esperar a divendres [demà] per saber si entrem en el calendari. Ja li he preguntat si ens pot avançar alguna cosa i no vol donar-nos informació però tenim bones sensacions perquè a la UCI ja ens coneixen, saben què podem oferir i mantenim unes relacions excel·lents. De fet també veuen amb bons ulls que algun dia vulguem acollir uns Mundials. D'això també estan al cas perquè li hem comentat de manera informal», va explicar Balcells.

11 places per a 17 candidates / Que Andorra sigui una de les escollides no només depèn de fer-ho bé o malament com a seu organitzadora o de les instal·lacions en millor o pitjor estat, sinó que també té un pes específic la zona geogràfica en comparació amb les altres candidates; aquest és un dels pocs contres que juguen en contra. Onze seus seran escollides demà de les disset que van presentar candidatures abans de l'1 de maig passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT