PUBLICITAT

El Lusitans jugarà la Champions amb Valletta, Linfield o Torshavn

  • La UEFA publica la llista 2012-2013 d'accés a Europa però poden haver-hi canvis
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El partit de l'any passat del Lusitans amb el Varazdin croat, al Comunal. Foto: ÀLEX LARA

LA UEFA va donar a conèixer ahir el llistat d'accés per federacions a les competicions europees de clubs de la campanya 2012-2013. Andorra, que té tres places per a les competicions d'aquest estiu vinent, està marcada com la penúltima dels 53 membres, per davant de San Marino i per darrera de Luxemburg. Això vol dir que el Lusitans, campió de Lliga i que jugarà la Champions, entrarà en el sorteig de la primera ronda prèvia en el mateix bombo que els campions d'aquests dos països, SP Tre Penne i F91 Dudelange, i per tant li podrà tocar el seu debut en la màxima competició continental de clubs el Valletta FC maltès, el LinfieldFC d'Irlanda del Nord o el B36 Torshavn d'Illes Fàroe.

Això, però, podria estar sotmès a canvis abans del dia del sorteig –el 25 de juny a Nió– , com va passar fa dos anys. Llavors el Pidasa s'havia d'enfrontar a Birkirkara o Tre Fiori segons el primer llistat emès i quinze dies més tard va publicar l'actualització de les dades d'aquella campanya i va passar a haver de jugar contra el Birkirkara o el Rudar.

¿DUDELANGE PER TORSHAVN? / És segur que aquests seran els sis equips que jugaran la primera ronda prèvia de la Champions 2012-2013, segons els barems per països, però aquest ordre es pot veure a través del rànquing per clubs. Des d'aquesta perspectiva els tres millors equips són el Valletta, Lindfield i Dudelange. Aquesta podria ser la variant, doncs. El que no variarà seran les dates, ja confirmades: l'anada serà el 3 o 4 de juliol i la tornada el 10 o l'11 del mateix mes.

L'EUROPA LEAGUE, 5 I 12 DE JULIOL / L'Europa League es jugarà pocs dies després, el 5 l'anada i el 12 la tornada, també de juliol. Per a aquesta competició, però, és molt més complicat saber el rival que li pot tocar a qualsevol dels dos clubs colomencs, –Pidasa com a campió de Copa i Escale com a tercer de la lliga en ser l'equip de Blanco segon–, en la primera ronda. Son 74 equips dels quals la UEFA determinarà els caps de sèrie segons el coeficient, i a partir d'aquí farà subdivisions per zona geogràfica. Aquí coincideixen, cadascú en el seu bombo, els campions de les Copes nacionals i els que s'hagin guanyat una plaça en la Lliga.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT