PUBLICITAT

A favor de les càmeres de seguretat, però amb reserves

  • El 59% de la ciutadania assegura que es connecta a internet diàriament
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Micó presenta els resultats de l'Observatori del primer trimestre del 2012, ahir Foto: ANA / N.M.

La població està a favor de ser vigilada per càmera de seguretat. Un 79,1% es mostra favorable a les càmeres de videovigilància, tot i que té certes recances en funció de la ubicació d'aquest aparell electrònic.

Així ho constata l'Observatori del CRES, que ha dedicat un apartat especial a la protecció de dades, a petició de l'Agència que s'encarrega de vetllar per elles, l'APDA. La ciutadania diu sí però no a qualsevol lloc. Mentre que a les entitats bancàries la posició favorable és pràcticament unànime –el 95,4% s'hi mostra a favor–, menys de la meitat de la població vol càmeres als seus llocs de treball. La posició és majoritàriament favorable també a zones com comerços –el 90,2%–, guarderies i escoles –77,5%– i hospitals –72,2%. El percentatge és més baix en carrers –67,9%– i comunitats de veïns –62,2–.

D'altra banda, el director del CRES, Joan Micó, va informar ahir de com la ciutadania s'enfronta a internet. Fins al 59% assegura que s'hi connecta pràcticament cada dia, un percentatge que estaria per sobre d'Espanya i en nombre similar a França. Hi ha un 28,5% de la població que admet que no utilitza internet.

El principal ús que es fa de la xarxa és la consulta del correu electrònic, la recerca d'informació o documentació i la lectura de la premsa, a més de les xarxes socials i les gestions bancàries. Micó va destacar que el 31% utilitza internet per descarregar-se música, pel·lícules i jocs, «suposadament de manera il·legal», va manifestar.

Malgrat l'ús cada vegada més creixent que se'n fa, el 70% de la població encara considera que transmetre les seves dades per internet no és «suficientment segur».

ESPANYA, ABANS QUE FRANÇA / D'altra banda, i també dins l'Observatori, s'analitzen dades sobre les relacions transfrontereres amb els països veïns. Mentre que el 61,2% dels enquestats informa que va a Espanya un com al mes, només el 6,4% asseguren el mateix per França. Al país gal s'hi va sobretot per «raons mèdiques».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT