PUBLICITAT

Nou itinerari interpretatiu per l'estiu al Parc del Comapedrosa

  • Surt d'una idea conjunta amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu català
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
La consellera de Cultura i Medi Ambient, Jael Pozo, presenta l'itinerari. Foto: COMÚ DE LA MASSANA

El Parc Natural del Comapedrosa a La Massana iniciarà la temporada d'estiu aquest dissabte amb una nova proposta, l'Itinerari interpretatiu Comapedrosa-la Molinassa, una nova idea entre Andorra i Catalunya que va néixer conjuntament amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu, a Lleida, i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa.

Aquest itinerari transfronterer, que transcorre pel GR-11, connecta l'aparcament de la Molinassa, i molt a la vora el refugi guardat de Vallferrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb el refugi guardat de Comapedrosa.

La senyalització d'aquest itinerari interpretatiu es basa en la presència d'una vintena de pivots de plàstic reciclat. Cada pivot mostra un pictograma diferent, que permet interpretar, mitjançant un llibret específic, els principals elements i temàtiques que sorgeixen al llarg del recorregut: elements d'origen glacial, flora i fauna d'alta muntanya, activitats i infraestructures tradicionals i d'altres similars, informa l'ANA.

El llibret, de mida de butxaca, és fàcil de transportar i consultar, i es pot llegir en qualsevol dels dos sentits. Es recomana, perquè pugui tenir una vida útil el més llarga possible, que es reculli en un refugi i, un cop finalitzat el recorregut, es deixi a les instal·lacions de l'altre refugi. El pròxim divendres 15 de juny tindrà lloc, a Vallferrera i amb la presència de l'equip tècnic dels dos espais, la inauguració d'aquest recorregut.

D'altra banda, el Comú va informar que l' equipament per a l'atenció dels visitants, al costat del dic d'Arinsal, ha avançat l'horari i estarà obert de dimarts a diumenge de les 8.30 a les 13 hores. A més, romandrà en funcionament fins al dia 16 de setembre d'aquest mateix any.

La finalitat principal d'aquest equipament és oferir informació bàsica al visitant. Aquesta serà principalment alguns possibles recorreguts recomanats per l'interior de l'espai protegit de cara als usuaris, però també s'encarrega de dur a terme comptatges i comercialitzar productes de marxandatge . Entre aquests hi hauran guies de visita, samarretes i articles similars, entre altres objectius.

Des del Comú anuncien que «l'oferta de rutes a l'interior del parc, però, és molt extensa i variada, i qualsevol persona pot obtenir-ne informació a l'equipament per a l'atenció dels visitants». A més, el lloc a Internet del parc va estar totalment remodelat a principi d'aquest mateix any i ara ofereix molta més informació, com una forma de potenciar aquest canal comunicatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT