PUBLICITAT

Camp es felicita per la restauració d'Encodina

  • L'abocador es manté sota vigilància tot i els treballs d'hidrosembra
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre de Medi Ambient, Francesc Camp, visita l'abocador, ahir Foto: TONY LARA

El ministre de Medi Ambient, Francesc Camp va visitar ahir l'abocador d'Encodina per comprovar-ne «el bon estat gràcies a la feina feta des de Medi Ambient i Patrimoni Natural en els darrers anys». Anna Claveria, tècnica de Medi Ambient, va afegir que un cop tancat el forn incinerador del qual es dipositaven les cendres i escòries a l'abocador, es va impermeabilitzar la superfície i es van realitzar tasques de manteniment. En els darrers cinc anys s'han dut a terme feines de vigilància ambiental dos o tres cops a l'any basades en inspeccions visuals, control de les aigües i dels gasos.

De moment, els resultats són positius i l'any passat, després de rebre una partida pressupostària de 120.000 euros, els tècnics van fer tasques de manteniment, sobretot d'hidrosembra i fertilitzacions. Tot i que de moment no hi ha previstes noves accions de recuperació, es continuarà la vigilància de l'abocador. El ministre de Medi Ambient també va explicar que la comissió de seguiment de caça ha introduït alguns criteris nous per permetre la caça d'isards. Un d'ells és l'índex de creixement que determina quants exemplars es podran caçar en funció del creixement de la cabana.

En els darrers mesos la comissió de seguiment de la caça, que inclou el propi Ministeri de Turisme i Medi Ambient, la Federació Andorrana de Caça i Pesca i les entitats de protecció de la natura, ha treballat en la millora del Pla de Caça. Camp va comentar que «no s'ha decidit res sobre la Setmana de l'Isard, ni si es canviarà ni si es mantindrà» i va reconèixer que aquest valor no es tenia en compte fins ara, i que «permetrà millorar molt la gestió de la cabana global d'isards que tenim al país». La seguretat dels caçadors també va ser un dels punts tractats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT