PUBLICITAT

El descobridor de Sergio Dalma busca talents locals

  • Tretze intèrprets participen demà al 2n Festival de la Cançó al Festa Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cantant Helena, a l'edició del 2011, que va tenir lloc al Sant Gothard Foto: ÒSCAR F. GALDÓN

Les oportunitats són de qui les busca; la sort, de qui se la treballa, i ningú no et vindrà buscar al sofà de casa. Aquest és l'esperit amb què Dídac Camúñez i Òscar Fernández van engegar l'any passat el Festival de la cançó –amb notable èxit: una vintena d'intèrprets que trepitjaven per primera vegada un escenari– i és també la divisa de la sisena edició, que tindrà lloc demà al Festa Andorra i amb tretze aspirants a estrella al cartell. Es tracta, diu Camúñez, de donar una oportunitat a artistes debutants en uns moments en què el panorama musical nacional sobreviu a dures penes i en un estat gairebé catatònic. No es mou ni una fulla.

Un motiu més perquè Camúñez i companyia intentin consolidar un format amb escassos precedents al país –no es reparteixen premis, el premi és per una vegada i literalment participar– i que té, això sí, un ganxo d'altura: la presència del productor Josep Llobell, el descobridor artístic de Sergio Dalma, que ja ha confirmat l'assistència al festival. Serà la segona vegada que Llobell s'aventura a caçar talents en terra andorrana: l'any passat se'n va endur Alicia Paramà, amb qui ha enregistrat un tema que presentarà demà en rigorosa primícia. I no és Llobell l'únic nom de prestigi que es deixarà caure pel Festa Andorra: l'organització també ha contactat amb Alfredo Pascual, president de la discogràfica catalana Mediterráneo Music Latino. A banda de Paramà, que cantarà Lucky me lucky you i Te agradezco, la llista de participants la completen Celia, Laura Elena, Andreu, Rosa, Farida, Miró, maria Serra, Humberto Duran, Ana Salas, Juan Diego, Fany i Nuri i Òscar. Una vetllada, insisteix Camúñez, oberta al pública i convocada amb un únic objectiu: «Que la gent que té el cuquet de la música a dintre no es desanimi davant la falta d'oportunitats».

A la fada, d'autor / Amb un tarannà completament diferent es presenta el cartell de la Fada Ignorant per al cap de setmana: la sala de la capital insisteix en el que millor coneix, que són els cantautors a punt, a punt de fer el salt. Aquesta vegada és el gadità Dani Fernán, que debuta, divendres, i la banda madrilenya Entre coche y andén. El primer és el cantant de Tres en raya i compareix amb disc nou al sarró, El pupnk de mis hijos, un compendi de temes que es mouen entre el primer Sabina i l'últim Aute. Els madrilenys, liderats per Ángel Vargas, toquen una tecla completament diferent: la cançó llatina vocacionalment festiva, parrandera i arrabalera. De tant en tant ja toca, ja, deixar la dèria existencial al calaix dels mals endreços.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT