PUBLICITAT

Escaldes-Engordany proposarà la creació d'un carnet de família nombrosa

  • La corporació ha explicat a través d'un comunicat que ja s’ha posat en contacte amb el Govern per explorar les possibilitats de col·laboració amb els comuns per impulsar aquesta iniciativa, i que el resultat ha estat positiu.

12052012_trinimarin

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín. Foto: ANA
El Comú d’Escaldes-Engordany proposarà en la propera reunió de cònsols, que se celebrarà el 3 de juliol, la creació del carnet de família nombrosa d’Andorra. La corporació ha explicat a través d'un comunicat que ja s’ha posat en contacte amb el Govern per explorar les possibilitats de col·laboració amb els comuns per impulsar aquesta iniciativa, i que el resultat ha estat positiu.
En declaracions posteriors a l'ANA, la cònsol major escaldenca, Trini Marín, ha explicat que 'el carnet tindrà les funcions d'identificar les famílies que són nombroses sense haver de presentar el Llibre de Família' a l'hora de fer els tràmits adminsitratius en què s'hagin d'acreditar com a tals.

Marín ha afegit que aquesta acreditació també hauria de servir per crear una xarxa d'establiments adherits 'amb els quals obtenir descomptes com es fa amb la Tarja Magna de la gent gran o el Carnet Jove'. 

Aquesta targeta, a més de facilitar la identificació de les famílies per gaudir de beneficis, també hauria de ser homologada a nivell internacional per obtenir avantatges similars a l'estranger. Així mateix, també es demana al Govern que impulsi, amb la col·laboració de les institucions escaients, la instauració d’una guia de serveis del carnet de família nombrosa. S'adquireix la condició de família nombrosa quan es té tres o més fills (o dos, si un d’ells té una discapacitat; o també dos, en el cas de tractar-se d’una família monoparental) i atorgaria diversos beneficis i avantatges.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT