PUBLICITAT

El fet de no trobar feina preocupa al 50% de la població

  • Una de les enquestes de l'Observatori del Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l'Institut d'Estudis Andorrans mostra que el 79% de la població està a favor de la videovigilància però hi ha discrepàncies del seu ús als llocs de treball.

12062012_cres

El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats del primer observatori del 2012, aquest dimarts al matí. Foto: ANA
El 50,4% de la població està preocupada per la manca de feina a Andorra i considera que és un dels aspectes principals a millorar al país, segons es desprèn de les enquestes de l'Observatori del Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l'Institut d'Estudis Andorrans. Les enquestes s'han realitzat a 754 persones de més de divuit anys, durant el primer semestre del 2012, i evidencien com la preocupació per la manca de feina es troba 14 punts per sobre respecte al 2011, i se situa al nivell més elevat des de l'inici dels estudis del CRES. Juntament amb la manca de feina, les prestacions socials i la situació econòmica són les següents preocupacions de la població. A més, el 75% dels enquestats considera que la situació econòmica d'Andorra és pitjor que l'any passat.
Per altra banda, una altra de les darreres enquestes fetes per l'Observatori del Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l'Institut d'Estudis Andorrans mostren com el 79% de la població està a favor de les càmeres de videovigilància, mentre que el 6,7% hi està en contra, i el 12,7% manifesta que depèn de la situació. Pel que fa als llocs on la gent creu que està bé que es posin aquestes càmeres, als bancs, el 95,4% ho considera adient, mentre que als llocs de treball, el 45,7% ho veu bé, però el 34,4% ho veu malament. Aquestes preguntes s'han realitzat, durant el primer semestre del 2012, a demanda de l'Agència de Protecció de Dades, i també s'ha preguntat sobre l'ús d'Internet i la seva seguretat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT