PUBLICITAT

El nombre de diabètics es pot arribar a doblar en uns 20 anys

  • L'expert Isaac Levy estima que el 20% de la població patirà la malaltia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Isaac Ley, ahir a la seva intervenció. Foto: TONY LARA

L'expert i reconegut metge Isaac Levy va explicar ahir que el nombre de diabètics es duplicarà en 20 anys, passant dels 300 milions actuals a 600 milions l'any 2030. Entre els factors que impulsaran aquest creixement en destaquen els mediambientals, ja que la globalització està provocant canvis en els hàbits alimentaris que seran els grans culpables d'aquest increment del nombre de persones diabètiques.

Aquest augment tindrà una incidència lleu en els països industrialitzats, però podria tenir un creixement del 100% en llocs com l'Àfrica. Levy va fer aquestes declaracions en el marc d'una conferència organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà, en col·laboració amb l'Associació de Diabètics d'Andorra. Entre les novetats, sobretot en el camp de la pediatria, destaquen la posada en funcionament d'un sistema que analitzi i administri la glucosa de forma automàtica, informa l'ANA.

A més d'aquestes dades, l'expert va reconèixer que el 20% de la població serà diabètica, però el més greu és que només un 13% ho sap. Sobre les conseqüències d'aquest increment, Levy va dir que això suposarà un augment molt important de la despesa mèdica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT