PUBLICITAT

Els preus pugen un 0,3% al mes passat i l'IPC arriba al 1,5%

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: NURIA PUENTES

El mes de maig va registrar un augment de preus del 0,3% que va situar l'Índex de Preus al Consum (IPC) en l'1,5%. Així ho va assenyalar ahir el Departament d'Estadística. Les dades mostren que els grups que mantenen un comportament a l'alça són hoteleria i restauració, mentre que els que tenen un efecte moderador són vestit i calçat, habitatge, transport, salut i mobles.

Finalment, els que mantenen la mateixa variació que l'any anterior són béns i serveis, ensenyament, alimentació, begudes i tabac i esbarjo.

La variació mensual del mes de maig del 2012 és del 0,3%, el que fa que la variació anyal de l'IPC de maig 2012 se situï a l'1,5%.

Pel que fa a la inflació subjacent, és a dir, la que es calcula sense tenir en compte ni els productes energètics ni els frescos, al mes de maig, la diferència amb l'IPC es va reduir del 0,5% al 0,4%.

Segons Estadística, aquesta diferència ve motivada principalment per una disminució de la variació de preus dels productes petroliers, que passen del 8,5% al 6,9% mentre que la variació de preus dels productes frescos puja del 2,5% al 2,8%. Segons Estadística, des de començament de l'any la variació de preus de l'energia està disminuint situant-se en aquest mes al 5,2%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT