PUBLICITAT

El Catalanitzador de Softcatalà preveu arribar als 250.000 usuaris

  • El programa canvia tot el que es basa en Windows per ser utilitzat en català
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Jordi Mas, de Softcatalà, ahir a la presentació del Catalanitzador. Foto: ANA

Un dels fundadors de Softcatalà, Jordi Mas, va presentar ahir el Catalanitzador a la Universitat d'Andorra. Es tracta d'una eina que permet determinar el català com a llengua d'ús de les diferents aplicacions de l'entorn Windows. En quatre passos, els usuaris d'aquest sistema operatiu poden canviar la llengua en què naveguen a través dels principals exploradors, l'idioma amb què treballen els seus documents o amb el que està configurat el sistema.

Aquest canvi té un efecte en «el missatge que estem enviant al món sobre la llengua que utilitzem»; un efecte que es començarà a notar i a poder comptabilitzar en quatre anys, quan preveuen arribar als 250.000 usuaris. De moment, portals com el de Viquipèdia reconeixen un augment de visites, segons Mas, que es podria atribuir, encara que sigui en part, a l'aplicació del Catalanitzador entre els usuaris de Windows, informa l'ANA.

Tenint en compte que el 80% dels usuaris utilitza el sistema operatiu Windows, però és també el que més complexitat té a l'hora de fer front al multilingüisme, els fundadors de Softcatalà han decidit desenvolupar una eina que permet configurar el teu sistema operatiu i les principals aplicacions en català, de manera que els usuaris puguin realitzar les seves tasques habituals a l'ordinador en català i navegar en aquest idioma.

Es tracta d'una eina lliure i gratuïta com totes les que desenvolupa l'associació Softcatalà i amb quatre senzills passos permet catalanitzar l'ordinador en conjunt i no haver-ho de fer instal·lant els diversos paquets d'idiomes de les aplicacions. El Catalanitzador –nom triat per a l'eina– permet que hi hagi més usuaris amb el programari en català i que naveguin en català, fer-ne difusió a les xarxes socials per arribar a un públic més ampli i fer difusió del programari en català.

De fet, com va explicar Jordi Mas, es tracta també «del missatge que estem enviant al món sobre la llengua que utilitzem». I és que la configuració de l'equip determina, per exemple, la versió idiomàtica amb què apareixen les pàgines que es visiten.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT