PUBLICITAT

Les bases del concurs de l'Estadi Nacional prohibeixen subcontractar

  • L'article sis exigeix, en tot cas, «la prèvia autorització escrita del Ministeri d'Economia i Territori»
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: WWW.MANAGEMENSTAGE.COM

El plec de bases del concurs de «selecció d'un professional de l'arquitectura per la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció de l'Estadi Nacional d'Andorra», segons es llegeix en la portada del document, deixa clares algunes de les incògnites que han estat presents després que se sabés que l'empresa Grupo 080haz, de Barcelona, s'ha apuntat públicament com a coguanyadora, juntament amb l'arquitecte andorrà, Julià Call. Segons l'article 6 sobre «cessió i subcontractació», és prohibit «subcontratar una o vàries parts dels estudis». Això sí, el document informa que, en tot cas, hi podria haver una excepció obtenint «la prèvia autorització escrita del Ministeri d'Economia i Territori», que és el convocant. Per tot plegat, alguns arquitectes andorrans van preguntar per la qüestió al Col·legi Oficial d'Arquitectes d'Andorra (COAA), al que l'entitat va acabar per enviar una carta als seus col·legiats convocant-los a una reunió aquesta mateixa setmana per «aclarir dubtes» sobre aquesta qüestió.

Segons el document de les bases al qual van tenir accés tots els arquitectes nacionals interessats en formar part del concurs d'idees convocat pel Govern, «l'adjudicatari haurà de realitzar els estudis projectes i control de la campanya per ell mateix i amb els seus propis mitjans humans i tècnics», destacant a continuació que no podrà «cedir a tercers, totalment ni parcial, les obligacions assumides en el present contracte». Just després, es puntualitza que tampoc no es podrà «subcontractar una o vàries parts dels estudis, sense la prèvia autorització escrita del Ministeri d'Economia i Territori». A continuació, el document informa que d'acord amb «l'article 53 de la Llei de contractació pública», el contracte al que s'arriba «no pot ésser objecte de cessió ni de subcontractació total». És en aquest punt quan el text torna a insistir en què per aconseguir l'exempció a aquesta normativa es necessita la conformitat de l'Administració: «Pot ésser objecte de subcontractació parcial, prèvia informació i aprovació del Ministeri d'Economia i Territori, sota la responsabilitat i risc del contractista».

EL PER QUÈ DELS DUBTES / Segons va publicar EL PERIÒDIC en la seva edició del passat diumenge, Grupo 080haz arquitectura, empresa de Barcelona, unió des de fa «dos anys», segons el seu web, de 080 arquitectura i haz arquitectura, s'autoproclama coguanyadora del concurs d'idees sobre l'Estadi Nacional que el Govern d'Andorra ha atorgat, segons va declarar el mateix Govern en roda de premsa i és públic al BOPA, a Julià Call, arquitecte del Principat.

Segons les dades que s'han pogut extreure, el mateix lloc web així ho diu en diverses parts, i també es fa ressó el web de l'empresa Stage Management (www.managementstage.com), empresa andorrana, assegurant que és un premi entre les tres parts. Així mateix, una de les membres de l'empresa barcelonina també ho va declarar públicament el passat 21 de maig en un programa de ràdio català –El Món en Rac1– on es va autoproclamar vencedora del concurs d'idees de l'Estadi Nacional d'Andorra, juntament amb el seu «soci», segons paraules textuals de la interlocutora i membre de Grupo 080haz, Julià Call. Aquest rotatiu va intentar ahir contactar amb responsables del ministeri d'Economia i Territori, sense rebre cap resposta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT