PUBLICITAT

La selecció evita el descens gràcies a les victòries contra Bòsnia

  • Wanaka Broad, que diu adéu, situa les tricolors en l'11a posició de la fase final
EL PERIÒDIC
SOFIA

La selecció andorrana de rugbi 7 va evitar el descens de categoria en l'Europeu, just en una última jornada en què va aconseguir derrotar Bòsnia i Herzegovina, que ha estat finalment l'última classificada. Andorra ha acabat 11a, en una classificació final en què la campiona ha estat Gal·les, que s'ha imposat en la final a Croàcia per un contundent 0-49.

El periple de les andorranes a Sofia (Bulgària), que ha estat la seu d'aquest Europeu, no va començar bé. De fet, els resultats del primer dia de competició no invitaven a l'optimisme, ja que Andorra va perdre tots els partits amb cap sensació de poder anotar contra els seus rival, i només vencent les bòsnies per 33-0.

Abans d'això, l'equip de Wanaka Broad, seleccionadora que després aquesta competició ja estava anunciat que deixaria el càrrec, ho va perdre tot contundentment. Primer va ser Àustria la que va vèncer les tricolors amb un clar 34-0, i després va ser Gal·les, finalment la vencedora d'aquest Europeu, la que es va imposar a les de Broad per 0-55. El mateix dissabte, quan es va disputar el gruix de la competició, Croàcia va apallissar també les andorranes amb un 51-0, tot i que després va arribar la victòria contra Bòsnia que va calmar les aigües.

Ahir diumenge, en l'últim partit de la fase regular inicial, Dinamarca també va derrotar Andorra, tot i que en aquest duel les de Broad van posar en dificultats les daneses amb un 32-12 final. Així, en la fase final, la selecció va tenir un primer enfrontament contra Lituània, que venia de l'altra poule, però la derrota va arribar una altra vegada, ara per un 15-0.

En el partit en què es jugaven el descens de categoria, Andorra va assolir el triomf que necessitava davant de Bòsnia i Herzegovina, per un 0-17 que permet les andorranes mantenir-se entre les seleccions del Grup A europeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT