PUBLICITAT

El Govern busca ubicació pel refugi de la Vall del Madriu

  • La primera fase costarà 600.000 euros i es vol començar a construir l'any vinent
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns excursionistes a la Vall del Madriu. Foto: TONY LARA

El Govern té la intenció de construir un nou refugi guardat a la Vall de Madriu. El responsable de Patrimoni Natural i Banders, Gerard Olm, va informar que properament començaran els contactes amb tots els agents implicats com són la directora de la Comissió de Gestió del Madriu, Susanna Simó, el Departament de Cultura i els comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Sant Julià de Lòria per consensuar on s'emplaça l'edificació.

Olm va indicar que la intenció seria fer el refugi en un lloc estratègic i, per tant, situar-lo a prop dels diferents indicadors del Gran Recorregut (GR) que passen per la zona. Per tant, s'ubicaria més avall d'on hi ha l'actual refugi no guardat de l'Illa.

La previsió, va informar Olm a l'ANA, és fer l'obra en un termini de dos anys i es començaria a construir el 2013. Els treballs es dividiran en dues fases i la primera, que ja està pressupostada, costaria al Govern, aproximadament, uns 600.000 €.

avaluar l'impacte ambiental / Però, primerament, per saber on es construirà definitivament el refugi guardat del Madriu caldrà, segons va anunciar Olm, fer la zonificació d'usos i una avaluació de l'impacte ambiental que pot tenir l'edificació d'aquest espai. També s'iniciarà properament un procés de negociació amb totes les parts implicades amb la Vall del Madriu com són la Comissió de Gestió del Madriu, el Departament de Cultura i els comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Sant Julià de Lòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT