PUBLICITAT

Clam unànime contra el càncer

  • Gran festa pels carrers d'Escaldes i Andorra la Vella amb més de mig miler de corredores de totes les edats i nivells esportius
  • La recaptació de la Cursa de la dona es donarà íntegrament al grup Alba
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els corredors escalden abans d'iniciar la cursa. Foto: ÀLEX LARA

Ahir tocava fer esport, córrer. Però sobretot tocava fer un clam unànime contra el càncer de mama. La Cursa de la dona, que celebrava la seva segona edició, s'ha convertit en només dos anys en un esdeveniment consolidat i una cita ineludible per les atletes del nostre país. Ahir van ser més de 550 corredores –amb algun noi camuflat– les que van voler participar en aquest esdeveniment esportiu i alhora mostrar la seva solidaritat amb les dones que pateixen càncer.

L'avançament de la data i la consolidació de la cursa és el que ha aconseguit gairebé doblar el nombre de persones que hi van prendre part, un fet que la presidenta de l'Associació de Dones d'Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro, va valorar molt satisfactòriament i va indicar que «les dones d'Andorra són molt solidàries», ja que hi ha hagut persones que no podien córrer i van comprar samarretes per col·laborar.

Si l'any passat va ser una marea rosa de corredores les que van ocupar les avingudes Carlemany i Meritxell, aquest any va ser el negre el que tenyia les samarretes de les participants. La guanyadora de la cursa va repetir la victòria de l'any passat. Va ser l'atleta Sílvia Felipo –amb un temps de 14 minuts i 15 segons–, que va reconèixer que el recorregut més llarg d'aquest any l'afavoria. Filipo va mostrar-se emocionada de seguir participant perquè «a casa malauradament hem passat per aquesta malaltia i continuem lluitant i és important», va recollir l'ANA. En segon lloc va quedar Yolanda Castillejo, amb un temps de 14 minuts i 24 segons; i en tercera posició, Maria Betriu amb 15 minuts i 21 segons. Pel que fa a la categoria sub-15, la victòria se la va endur Laia Soler amb una marca de 17 minuts i 7 segons.

Tot i que de moment no hi ha dades sobre la recaptació, Nazzaro va explicar que serà superior a la de l'any passat per l'increment de corredors i que es donarà al grup Alba perquè destini els diners a allò que consideri.

Entre les participants s'hi va poder veure la subsíndica Mònica Bonell, les conselleres generals Sílvia Calvó, Sílvia Riva i Meritxell Mateu, i la cònsol d'Escaldes, Trini Marín, a més de corredores de tots nivells i edats.

La cursa és un esdeveniment organitzat per l'Associació de Dones d'Andorra amb el Club Atletisme Valls d'Andorra i el patrocini de MoraBanc, Illa Carlemany, Lolë i el Comú d'Escaldes-Engordany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT