Pas de gegant de l'Andorra per ser a Primera (0-2)

• Joel marca un golàs en la primera part i Riera sentencia en el minut 90
PALAFRUGELL

Els andorrans celebren el 0-2 en el minut 90 de Riera, d'esquenes, amb un jugador del Palafrugell abatut, ahir. Foto: FC ANDORRA

Millor impossible el resultat del FC Andorra ahir a Palafrugell, en el partit d'anada del play-off per l'ascens a Primera Catalana. Els andorrans es van imposar per un clar 0-2 que permet afrontar el partit de tornada –dissabte vinent, a les 16.00 a Aixovall– amb garanties d'èxit, tot i que el tècnic Justo Ruiz no vol excés de confiança: «Ho tenim tot de cara, però ara s'ha d'arrodonir».

El FC Andorra va sortir molt concentrat al camp i va calcar el que havien estudiat amb l'entrenador al vestuari i durant tota la setmana de treball, una setmana «amb molta tensió», segons va dir ahir Justo Ruiz, però que va tenir ahir una resposta perfecta en el terreny de joc. Els andorrans van anar de menys a més en la primera meitat, fins i tot fent-se finalment amb el control del partit, quan en el minut 25 Joel va agafar una pilota a tres quarts de camp, va marxar cap a la porteria rival i des de fora de l'àrea va xutar, pegant al travesser i botant la pilota dins. L'assistent va donar gol, sense que tinguessin efecte les protestes dels jugadors locals: la pilota, després de botar dins, va pegar a la xarxa lateral interior i el porter després la va traure. Amb el 0-1 va acabar la primera meitat.

En la represa, el Palafrugell va començar a notar la pressió de la derrota segons passaven els minuts, i els nervis es feien notar. L'Andorra va saber gestionar l'avantatge i ni tan sols l'àrbitre va caure en les trampes locals. En el minut 90, quan semblava que el 0-1 seria definitiu, Riera va posar la cirereta amb un 0-2 que permet somiar amb l'ascens d'aquí a sis dies a Aixovall.

«El partit ha sortit rodó», va assegurar el tècnic andorrà, que va avisar: «Queda el partit de tornada i el Palafrugell és un equip amb molta experiència i amb jugadors de molta qualitat». Amb tot, el tècnic va dir: «És un pas molt important, és un gran resultat, un 0-2, marcar fora de casa i no encaixar cap gol, però no ens podem confiar».