Xavi Teixidó, tercer, assoleix el primer podi en Copa del Món

• El debut en Vertical, perfecte, amb Ferran Teixidó quart
LOUTRAKI

Gran actuació andorrana en el debut a la Copa del Món de curses Vertical, a Loutraki (Grècia). Xavi Teixidó va assolir el primer podi per a uns corredors andorrans en la màxima competició del calendari internacional. El gran dels germans Teixidó va acabar tercer, mentre que Ferran va ser quart, a pocs segons del seu germà.

Xavi Teixidó va completar la cursa amb un temps de 46min 59s, mentre que Ferran en va fer 47min 36s. El guanyador va ser el gran favorit i actual campió del món de l'especialitat, l'italià Urban Zemmer, amb un crono de 43min 23s, i el segon classificat va estar l'altre favorit a ser al podi, el francès Didier Defago, amb 44min 30s.

Xavi Teixidó va estar entre els tres primers durant tota la cursa, mentre que Ferran ha aconseguit anar de menys a més, avançant rivals fins situar-se just al darrera del seu germà, al que finalment no ha agafat per 37s.

MOLTA CALOR A GRÈCIA / A la cursa hi van participar uns 80 corredors, i no tots van poder suportar les altíssimes temperatures que van patir ahir a terres gregues, amb 38ºC i molta humitat que van fer defallir alguns atletes. Xavi i Ferran Teixidó van aguantar molt bé amb una bona hidratació, i especialment posant sobre la taula un gran estat de forma, tot i que fins el moment encara no havien entrat en competició. A més, la cursa ha tingut moltes dificultats, amb terra que lliscava, calor i una cursa molt ràpida envoltats pels corredors grecs, acostumats a competir en aquestes situacions. «Ha sigut immillorable», van manifestar ahir els germans des de Grècia, «pel que fa al resultat i per les bones sensacions que hem tingut físicament»

La següent cursa per als dos corredors andorrans serà la Vertical dels Isards, puntuable per a la Copa d'Andorra de curses de muntanya, el 24 de juny, per seguir amb els Skygames que se celebraran a la Ribagorça a finals d'aquest mes i fins al 8 de juliol.