Albós és 5è en el Català elit de contrarellotge

• L'andorrà roda els 22,8km a 44km/h de mitjana i acaba a 20s del podi
CERVERA

Albós, durant la crono del Mundial de Copenhague. Foto: EL PERIÒDIC

El ciclista David Albós tenia ahir una cita important en el seu treball de preparació en la modalitat contra el rellotge. El corredor de l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) va disputar ahir a Cervera el Campionat de Catalunya contra el crono en la categoria elit, i va finalitzar en 5a posició (31min 28s), a només 20s del podi i a 1min 07s del guanyador, el català Josep Betalú (GS Sport), que venia de guanyar la Volta a Lugo.

Albós va rodar durant els 22,8km del recorregut –dues voltes de poc més d'11 quilòmetres a un circuit– a una mitjana de 44km/h, un ritme que va deixar l'andorrà molt satisfet: «Esperava quedar molt més lluny, la veritat, perquè a Catalunya hi ha molt nivell i perquè ja vaig veure el que hi ha en aquesta disciplina al passat Mundial». A més, Albós va destacar que no ha arribat a la cita de Cervera com esperava, tot i que va doblar al corredor que va sortir just al davant d'ell, el que li va donar un plus de motivació.

El podi va estar format per Betalú com a guanyador, Marc Vilanova en segona posició, i Airan Fernández tercer. Albós va acabar a 20s del podi, i això li dóna ànims de cara al seu pròxim gran compromís, que es disputar el pròxim 22 de juny el Campionat d'Espanya de l'especialitat a Béjar (Salamanca) en la categoria elit envoltat de professionals. «Allà serà altra cosa, perquè el nivell serà altíssim i suposo que quedaré bastant al darrera», va confessar el ciclista. Així mateix, en Master 30 va córrer Frederico Morais (ACA), 32è a 3min 54 s de Jaume Morales, que va guanyar.