PUBLICITAT

Marcar a Palafrugell és donar un pas molt important cap a l'ascens

  • El FC Andorra disputa a les 17.30 lluny del Principat el partit d'anada del 'play-off' per ser a Primera
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors de l'Andorra celebren un gol en un partit disputat al camp d'Aixovall durant la lliga regular. Foto: ÀLEX LARA

Ha arribat l'hora per al FC Andorra, que a partir de les 17.30 d'avui té a Palafrugell la primera estació per jugar a Primera Catalana la pròxima temporada. L'empresa no és gens fàcil, perquè el rival és dels durs i complicats, i també dels motivats, tant o més que els andorrans, per ser a una categoria on l'equip que ara entrena Justo Ruiz havia d'haver pujat ara fa un any, en aquell fatídic partit a Almacelles de trist record per l'entitat. Un gol andorrà pot suposar un gran pas.

Parlava aquesta setmana Justo Ruiz de què el seu equip està en condicions de donar «un plus» al seu rendiment. Això seria el desig, perquè el rival serà complicat, tal com va dir el mateix tècnic. «Fins que no acabi el primer partit, no hi haurà favorit», va manifestar en roda de premsa l'entrenador del primer equip, que a més va destacar que no firma «res»: «En tots els partits sortim a guanyar». «Necessitem crear moltes ocasions per fer gol, però amb el talent que tenim, no hi ha partit en què l'Andorra no n'hagi tingut, d'ocasions». Ruiz considera que es pot tornar a Andorra amb derrota, però una derrota que no afecti: «Podem perdre el partit, però no estaria bé perdre l'eliminatòria allà».

AMB NÚMEROS, PALAFRUGELL ÉS MILLOR/ Les estadístiques, ja es diu en el món del futbol, estan per trencar-les, i això és el que haurà de fer el FC Andorra si vol ser a Primera Catalana. Els dos equips han portat una trajectòria que, sobre el camp, ha estat similar, però amb les dades a la mà, els gironins tenen més per treure pit, especialment gràcies a un sistema defensiu que els ha donat molts i bons fruits aquesta temporada.

L'Andorra ha sumat en els 34 partits de lliga en el seu grup 5 de Segona Catalana, un total de 60 punts, mentre que el Palafrugell, en el grup 1 i amb els mateixos partits, n'ha fet 62. La igualtat entre els dos clubs només es veu en el número de partits guanyats –18 per cadascú–, perquè després els andorrans han empatat en sis ocasions, i els catalans en vuit, mentre que en derrotes els homes de Justo Ruiz n'han sumat dues més que el rival per l'ascens d'avui.

En l'aspecte golejador és on Justo Ruiz té posada la seva mira, perquè realment preocupen els pocs gols que els catalans han encaixat en 34 partits: 29. Una xifra que queda molt allunyada dels 50 gols que ha rebut l'Andorra. En el vessant ofensiu, els andorrans són superiors, i això aporta una dosi d'optimisme, ja que han materialitzat 56 dianes, mentre que els gironins 49. Avui es dia de batalla en zona enemiga.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT