PUBLICITAT

El COAA convoca una reunió per aclarir dubtes sobre el concurs

  • L'empresa barcelonina Grupo 080haz es proclama vencedora al seu web, juntament amb el seu «soci» Call
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de la web on es vincula el nom de l'arquitecte Julià Call i Reig amb l'empresa grupo 080haz com a guanyadors de concurs de l'Estadi Nacional d'Andorra. Foto: WWW.MANAGEMENSTAGE.COM

Per a la setmana vinent, el Col·legi Oficial d'Arquitectes d'Andorra (COAA) ha convocat una reunió amb els seus col·legiats, per aclarir els dubtes que els hi han arribat d'alguns dels seus membres respecte a l'adjudicació del concurs d'idees de l'Estadi Nacional a l'arquitecte andorrà Julià Call, que ha estat el vencedor segons va informar el Govern el passat 16 de maig. La qüestió està en què l'empresa Grupo 080haz Arquitectura, de Barcelona, anuncia al seu web que el premi és conjuntament d'ells i de Call, quan el concurs era obert a arquitectes nacionals, segons les bases. Fins i tot una arquitecta d'aquesta empresa barcelonina va confirmar que Grupo 080haz havia estat premiada: va ser el passat 21 de maig, en sortir en directe al programa radiofònic de RAC1, El Món a RAC1, parlant de Call com a «soci».

Segons les fonts consultades per aquest rotatiu, el COAA ha convocat als arquitectes del país, via correu electrònic, per aclarir els dubtes que s'expliquen en què el concurs era per a col·legiats andorrans, i ara una empresa estrangera forma part del projecte. Segons altres fonts, no es tracta de cap enveja ni de posar en dubte, en principi, la netedat del concurs, sinó contestar a les preguntes que es fan alguns professionals del sector una vegada vist que Grupo 080haz s'apunta la victòria en el concurs d'idees. La localització de Grupo 080haz com a empresa barcelonina està fora de dubtes. Així ho indica en el seu web, i fins i tot en la presentació del seu compte de Twitter –«Grup internacional d'empreses del sector de l'arquitectura. 080 arquitectura i haz arquitectura, amb seu a Barcelona»–, de recent creació –almenys, el seu primer tuit és del 18 de maig de 2012, precisament per anunciar el següent: «El grup 080haz arquitectura, juntament amb l'arquitecte local Julià Call, guanya el concurs pel nou Estadi Nacional d'Andorra». Aquest rotatiu va intentar ahir contactar amb el degà del COAA, Víctor Blasi, sense èxit, mentre que Julià Call va preferir contestar a les preguntes en un altre moment, ja que es trobava fora del Principat.

DECLARACIÓ EN DIRECTE, PER RAC1 / Que Grupo 080haz és una empresa de Barcelona ho confirma Carol, oient i treballadora de l'entitat que es va identificar només amb el nom, que el passat 21 de maig va entrar en antena en el programa El Món a Rac1 de l'emissora catalana. El programa complia amb una secció per parlar d'optimisme en aquesta època de crisi, i la conversa començar amb el periodista preguntant «¿per què hem de ser optimistes?», al que ella respon: «Potser la notícia és molt optimista, ja que nosaltres ens dediquem al sector de l'arquitectura i de la construcció, que és potser el sector que més fallida ha fet en aquests últims anys. Som un grup de joves arquitectes aquí a Barcelona. Haz arquitectura i fa un any amb 080 arquitecturaunint esforços, i fa ben poc hem guanyat un concurs amb un soci a Andorra, Julià Call, per fer l'Estadi Nacional d'allà d'Andorra».

«Carai», segueix el locutor, al que ella afegeix que el «sector d'arquitectura es mou per concursos, es van presentant i al final val la pena». El locutor afirma que «suposa» que està subvencionat per la UEFA, al que ella respon «exacte», per ampliar la conversa dient que s'han «d'acabar de reunir amb el Govern per establir ben bé totes les bases, com anirà tot això». A més, diu: «Però el que sabem ara per ara és que a finals d'any això ha de començar. Ara en quatre mesos s'ha de tenir un projecte enllestit, tot i que tot això s'ha de parlar». Clou la connexió amb Carol, del Grupo 080haz, dient: «La idea que tenen ells és tenir cap a la tardor de 2013 el projecte enllestit». Això va ser escoltat per arquitectes andorrans, que per això han preguntat el què al COAA, que ara convoca una reunió per la setmana vinent per aclarir els possibles dubtes en aquest sentit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT