PUBLICITAT

El Comú d'Encamp sancionarà els 'magatzems a l'aire lliure'

  • El 25% de les cabanes del poble no compleixen el reglament d'estètica
  • La corporació està fent un inventari dels solars sense arranjar per corregir-los
P. G.
ENCAMP

Periodic
Uns horts, a Encamp. Foto: TONY LARA

Amb l'objectiu de millorar l'estètica de tots els espais visibles de la parròquia, el Comú d'Encamp elaborarà durant l'estiu un inventari per situar i identificar tots aquells espais, rurals i urbans, on s'emmagatzemen materials i maquinària, principalment d'obra, en solars a l'aire lliure. Amb aquest informe es pretén posar-se en contacte amb els propietaris per corregir els espais amb la retirada del material. El Comú podrà aplicar, en cas que no es faci cas, el reglament de medi ambient i via pública en què es contemplen sancions de 910 euros.

Segons informen des del Comú, en no haver-hi, fins fa poc, cap figura d'ordenació del territori, aquests magatzems a l'aire lliure han anat ocupant, principalment, els petits i mitjans solars que han anat quedant sense construir, en zona urbana. En aquests, sovint els materials es van acumulant sense cap mena d'ordre i fins i tot de vegades s'hi acumulen productes perillosos, sense les mesures necessàries per a la seguretat del medi i dels veïns. A més, el Comú estudia la viabilitat de desenvolupar una reglamentació en què es defineixin els materials que es poden emmagatzemar, les condicions de guardar-ho, les condicions del tancat a col.locar, així com els mesures de seguretat.

EL 25% DE LES CABANES, IL.LEGALS Des que el Comú d'Encamp va aprovar al març de fa dos anys el Reglament de cabanes per tal de millorar l'estètica i l'ordenació urbanística de les zones rurals properes al nucli urbà, el 75% d'aquestes petites construccions ja es pot dir que compleixen la normativa, la qual cosa significa que després de l'aplicació de l'ordinació, la imatge dels terrenys rurals adjacents al nucli encampadà, ha millorat considerablement. Tot i això, encara queda el percentatge restant de cabanes que haurà de rectificar la construcció de les seves barraques per adequar-se a la nova normativa.

El Reglament de cabanes es va tirar endavant quan des del Comú encampadà van ser conscients de la proliferació de barraques, edificacions sovint construïdes amb material de rebuig, la qual cosa comportava un impacte visual important, així com problemes d'higiene i salubritat, en freqüents ocasions, segons asseguren els responsables comunals. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT