PUBLICITAT

La Plataforma amenaça amb la Batllia si perden el règim del 70%

  • «No és culpa dels funcionaris que el Govern no tingui les provisions», critica Torra
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Funcionaris, amb Torra a l'esquerra, manifestant-se contra les retallades. Foto: TONY LARA

Divendres, durant el debat d'orientació política, el cap de Govern, Toni Martí, va anunciar el que els funcionaris fa mesos que s'ensumen. El règim del 70% per als treballadors públics, que els permet gaudir del 70% del seu sou un cop es jubilen, es tallarà en sec. La situació pressupostària del Govern així ho reclama, va justificar Martí, i també el fet que no s'han aprovisionat els fons suficients al llarg d'aquests anys. Ahir la Plataforma de Funcionaris va lamentar aquest anunci del cap de Govern, i van assegurar que lluitaran per mantenir un compromís que figura a la pròpia llei de la Funció Pública. I si és necessari, tornaran a optar per la via de la justícia, segons va assegurar el seu portaveu, Joan Torra.

«No és culpa dels funcionaris que el Govern hagués de fer unes provisions i no les tingui», va manifestar Torra, que va recordar que DA, abans de guanyar les eleccions, es va comprometre a pagar els diners aprovisionats fins ara, al voltant de 270 milions. El que ha de fer el Govern, va exposar el portaveu de la Plataforma, «és complir el que ens van prometre, que tenim per llei i que és un dret adquirit».

El portaveu de la Plataforma va explicar que hi ha molts treballadors, ell inclòs, que no han estalviat perquè tenien clar que rebrien aquesta compensació al jubilar-se.

D'altra banda, els representants dels funcionaris lamenten el silenci del Govern des que es van reunir la darrera vegada per tractar tot aquest afer, ara farà més d'un mes. Durant aquella trobada el ministre de Funció Pública, Jordi Cinca, es va comprometre a fer-los arribar l'estudi actuarial on s'informa de les xifres econòmiques que falten per complir el comprimís del règim del 70%. Segons Torra, ningú s'ha posat en contacte amb ells ni els han fet arribar res al respecte. Ara resten pendents que se'ls citi. De fet, ahir Martí va assegurar que se seurien properament amb els representants dels funcionaris per explicar la situació i que no tindria cap problema en prendre mesures impopulars malgrat l'oposició que li puguin presentar els treballadors públics.

ni als actuals, ni als futurs / En qualsevol cas, i un cop comencin aquestes negociacions, les quals aniran unides amb les de la reforma de la llei de la Funció Pública, els funcionaris tampoc acceptaran que aquest règim del 70% s'elimini a partir d'ara, cara les futures generacions. «No acceptarem que ens ho toquin a nosaltres ni tampoc als que vinguin», va sentenciar Torra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT