PUBLICITAT

Guerra de danses urbanes

  • Joves del país lluiten per ser condecorats amb el millor estil de ball
  • El complex esportiu s'omple de talent en una tarda que finalitza amb un espectacle dels seus ídols, els Brodas Bros
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Una de les exhibicions, ahir al complex esportiu. Foto: ÀLEX LARA

Ahir a la tarda, els que passaven pels voltants del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp no podien estar-se de girar el cap. Una música forta, estrident, actual, sonava a alts decibels per captar l'atenció de la parròquia. Sobretot la dels més joves: els esdeveniments d'ahir estaven destinats a ells. Va ser una tarda completa. Exhibicions, concursos, berenar i la traca final dels Brodas Bros, un carismàtic grup català que combina el hip- hop amb la dansa de carrer, i que fa embogir als joves més amants d'aquest tipus de cultura.

Però anem a parts. Primer van ser les exhibicions de grups andorrans, que aspiren a tenir algun dia el nivell de grups com Brodas. Van participar Areaesport, Fit, Liquid Dansa i els Mad Movers. De diferents edats i estils, fins i tot jovenetes de només cinc anyets, que van fer les delícies del nombrós públic, entre ells pares amb les càmeres fotogràfiques disparant incessantment.

El llistó estava alt, però calia seguir amb la jornada. Va ser el torn de la batalla de danses urbanes. En aquest cas, la competició estava oberta a tothom. Només calia deixar de banda la vergonya i ser capaç de respondre, al ritme de la música, els atacs del contrincant. Els guanyadors es van endur vals de compra per al Kilvil. El jurat, i també els amenitzadors d'aquesta curiosa competició, van ser els brakers B-Girl Ges i B-Boy Junior, arribats de Barcelona i professionals en això del hip-hop i les danses urbanes. Són, a més, amics dels Brodas Bros.

L'altra component del jurant era Maribela Moreno, del departament de Joventut i Esports, que observava satisfeta el gran ambient aconseguit al complex esportiu d'Encamp. És la primera vegada que organitzen aquesta activitat, però vist els resultats, ja tenen la ment fixada en el proper any. Fins i tot establint modalitats de competicions. Ahir tot era «freestyle», va explicar Moreno, i sense separar edats. Hi van participar des de talents ben menuts fins a adolescents vorejant la majoria d'edat que ja estan acostumats a sortir a l'escenari i deixar bocabadats amb les seves piruetes el públic que els acompanya.

I per acabar...els Brodas Bros

La guerra d'Encamp, però, no es va acabar aquí. Després d'un berenar per recuperar forces, va arribar el torn dels Brodas Bros, un grup que fa del break dance i el hip-hop els seus signes d'identitat. Ahir van delectar als presents amb un espectacle en què van apropar la personalitat del hip-hop amb la dansa més actual. Els Brodas són sis ballarins professionals: Pol Fruitos, Lluc Fruitos, Berta Pons, Clara Pons, Bboy Kadoer i Bboy Carlos Carmona.

Tots els que van ser estrelles durant la tarda, van convertir-se en un públic fidel al vespre. Van aprendre nous moviments, noves interpretacions de la música. Per la propera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT