PUBLICITAT

«Que no és una intervenció, és un préstec als bancs»

  • El conseller de la Generalitat Andreu Mas-Colell es mostra plenament confiat en la millora de l'economia abans d'un any
C. G.
LA SEU D'URGELL

Elevada expectació la que ahir de bon matí es va generar a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, en el marc de la Trobada Empresarial al Pirineu. Per uns minuts, el tema de l'esdeveniment, Nova economia, nous reptes, va ser superat pel monotema Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El ja anunciat rescat dels bancs espanyols per part d'Europa –que molt probablement es produirà aquest cap de setmana– inquieta a la societat del país veí, i també al nombrós grup de mitjans de comunicació que ahir van assistir a la trobada exclusivament per aconseguir les seves declaracions i la seva opinió al respecte de tota aquesta situació.

Mas-Colell va voler parlar en clau d'«optimisme». Així ho va anunciar només iniciar la seva conferència de presentació de les jornades. Va esmentar tres aspectes, tres preocupacions relacionades amb l'economia, i que castiguen el mercat català, l'espanyol, i de retruc el de països veïns, com la pròpia Andorra: «El mercat laboral, amb una taxa d'atur fora de tota lògica, la crisi financera i bancària i el repte fiscal», aquest darrer més de temàtica exclusivament catalana. Segons Mas-Colell, «fent les coses bé, i si Europa col·labora, en un any aquests tres reptes poden estar encarrilats». O en d'altres paraules, «no són lloses que hem de mantenir a mig i llarg termini», va assegurar.

Això sí, parlava en to nacional, no en to particular, ja que les famílies, la població que pateix els estralls d'aquesta aferrissada crisi, seguirà patint d'aquí a 365 dies, ofegada pels alts nivells d'endeutament, va lamentar.

La pressió mediàtica

Acabat el seu discurs de caràcter positiu, de nou la persecució dels periodistes. «¿És veritat que Espanya serà rescatada durant aquest cap de setmana?», li preguntaven. Un moment, va matisar ell. Això que farà Europa amb els bancs espanyols «no és una intervenció, és un préstec de diners», va assegurar, per tal d'allunyar els fantasmes de Grècia o de Portugal. El conseller català va informar que desconeixia quan es duria a terme aquest préstec, malgrat reconèixer que serà «imminent». En qualsevol cas, és la via a seguir, «és part de la solució, part del missatge d'optimisme» que ahir va voler llançar.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT