PUBLICITAT

Del revés per la solidaritat

  • Convocatòria ciutadana per a demanar un món millor i lluitar contra la pobresa
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els participants es posen l'adhesiu a favor de l'acte solidari, ahir a la Plaça Rebés. Foto: ÀLEX LARA

A través de les xarxes socials, com les grans mobilitzacions ciutadanes ocorregudes darrerament, un grup de ciutadans es va citar ahir al vespre a la plaça Rebés per posicionar-se a favor de la solidaritat i en contra de les desigualtats, les injustícies i la fam. Es tractava d'una convocatòria instigada a Espanya, però que s'ha volgut traslladar també a Andorra perquè «aquí també hi ha pobresa» . El lema escollit era Som així, i la condició per a participar-hi era dur alguna de peça de roba del revés, fent la metàfora que per canviar el món, primer ens hem de canviar nosaltres mateixos.

Però a més de reivindicar un món millor, l'acte pretenia ser una mostra de solidaritat cap a les ONG, les associacions, les fundacions i «tota la gent que dedica part del seu temps a ajudar, en aquests temps tant difícils», va explicar Natalie Laguens, coordinadora de polítiques d'igualtat de Demòcrates per Andorra a la capital, partit que ahir va voler sumar-se a la iniciativa ciutadana. També va venir la consellera de DA, Neus Farré, i per part de la majoria va participar el conseller delegat de Joventut, Esports i Noves Tecnologies, Marc Pons.

En qualsevol cas, la impulsora de l'esdeveniment, Esperanza Somosa, va voler deixar clar que es tracta d'una iniciativa de ciutadans anònims, que van voler impulsar un acte simbòlic a Andorra com el que es fa a Espanya «per demostrar que en aquest trosset de món també som solidaris». Polítics i ciutadans presents a la iniciativa van cloure la trobada amb una foto per immortalitzar el moment, que no serà l'últim que es farà d'aquestes característiques, va assegurar Laguens.

Seguiment massiu

Amb l'objectiu de donar-li la volta al món, primer amb la idea simbòlica de girar les pròpies peces de roba que vestim, la iniciativa ha estat impulsada des d'Espanya –sobretot a través de les xarxes socials– per 25 ONG, a través de la campanya Somos así.

L'objectiu era animar al compromís solidari i agrair el suport de milions de persones que col·laboren amb aquestes organitzacions de manera habitual. A més de girar peces de roba i complements, es van organitzar a Espanya flashmobs i d'altres iniciatives populars, moltes d'elles a través d'internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT