PUBLICITAT

La Copa d'Andorra tindrà cinc proves i acabarà el 14 d'octubre

  • La Travessa de Canillo es trasllada al 15 de setembre a canvi de l'inici el 24 de juny de la Vertical dels Isards
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un corredor supera un tram d'una cursa de muntanya disputada al Principat. Foto: O. M.

La Federació Andorrana de Muntanyisme ja té tancat el calendari de la Copa d'Andorra de curses de muntanya, una cita que com cada any aplega a molts aficionats i amants de la muntanya, corredors habituals i també esporàdics, i que aquest any ha trigat molt en fer-se públic. Al final, després de molt deliberar, l'actual edició de la competició comptarà amb cinc proves, i s'allargarà fins el 14 d'octubre. Seran dues verticals i tres travesses.

Els corredors de muntanya del Principat i també de fora de les fronteres es preguntaven quan seria oficial el calendari de la Copa d'Andorra, tot fos per començar una planificació d'entrenaments i curses adient a cadascú i segons els objectius de l'any. Gairebé mes i mig després que la neu va marxar de les muntanyes andorranes i que les sendes i pistes són a la vista de tothom, la FAM ha publicat a la seva plana web el calendari de la competició, que cada any alberga a uns dos centenars de participants.

La primera cita serà d'aquí a dues setmanes, el 24 de juny, amb la primera edició de la Vertical dels Isards que acull Canillo i que és novetat amb dos circuits depenent del nivell d'exigència –les inscripcions ja es poden fer a través de www.sec.ad o www.topcrono.net. La segona cita està prevista per a l'1 de juliol, això és només una setmana després. Es tracta de la 29a edició de la Travessa d'Encamp –un clàssic entre els clàssics–, que a més tindrà un hàndicap en contra, ja que coincidirà al Principat amb altra competicó com ara la Volta als Ports d'Andorra, en ciclisme en carretera, que recull també molts amants de les curses de muntanya que hauran de decidir entre una o altra.

El 5 d'agost serà la tercera cursa, amb la Travessa de la Massana i Ordino, mentre que ja hi haurà un fort salt en el calendari, fins el 15 de setembre, quan es faci la penúltima prova i última travessa, la 25a edició de la de Canillo. La Copa d'Andorra es tancarà el 14 d'octubre amb el 13è Cross Verical de Prat Primer.

LA COPA D'ESCALADA ESPORTIVA / També és públic el calendari de la Copa d'Andorra d'escalada esportiva. Així, es faran quatre proves, amb l'inici l'1 de juliol i el final el 17 de novembre. Ordino obrirà foc, mentre que la competició es traslladarà als Cortals d'Encamp el 28 del mateix mes. Després hi haurà una aturada de més de dos mesos i mig, ja que fins el 20 d'octubre no se celebrarà la tercera cita. En aquest cas serà al Bloc Cafè, ja en tancat per evitar els problemes amb la meteorologia, que a partir d'agost és quan torna a ser molt inestable al Principat. Per últim, la prova que dirimirà els campions definitius serà el 17 de novembre, també en tancat, ja que es disputarà en un indret clàssic de la competició, el rocòdrom de Caldea.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT