PUBLICITAT

Indústria descarta una acció contra el conveni per veure ATV

  • El ministeri espanyol va dir que l'acord entre Andorra i la Generalitat era "irregular"
  • La situació continua en espera que hi hagi una comunicació oficial entre el Govern català i l'Estat
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre d'Exterior, Xavier Espot, i el conseller Tresserras. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Ministeri d'Indústria d'Espanya descarta, per ara, emprendre cap acció en contra del conveni entre el Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya, que permet que Andorra Televisió es pugui veure en diferents comarques del Pirineu català. El mateix dia de la signatura del conveni, el 25 de juny passat, fonts del Ministeri d'Indústria van fer declaracions a un mitjà de Barcelona en el sentit que el conveni era "irregular", ja que no n'havien estat informats per part del Govern català. Gairebé un mes més tard, i després de diverses evasives, van confirmar a EL PERIÒDIC que encara no han rebut cap comunicació oficial per part de la Generalitat i que, per tant, no poden prendre cap decisió relativa a l'acord.

De fet, tant el ministeri estatal com el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat s'emparen en la no-comunicació mútua per defensar els respectius posicionaments. D'aquesta manera, fonts del Departament de Cultura van afirmar que, per part seva, estan tranquils perquè "el conveni és vigent des del mateix dia que es va signar" i van advertir que, si els responsables del Ministeri d'Indústria hi tenen cap inconvenient, són ells els que s'han de posar en contacte amb la Generalitat. Pel seu cantó, el Ministeri d'Indústria manté que "no té coneixement d'aquest assumpte de manera oficial i continua en espera que la Generalitat de Catalunya informi respecte a això".

COBERTURA AL PIRINEU
Andorra Televisió (ATV) es veu des del 25 de juny a les comarques catalanes de la Cerdanya, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, gràcies al conveni que van signar el ministre d'Exterior d'Andor- ra, Xavier Espot, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, i els alcaldes de la Seu d'Urgell, Puigcerdà, el Pont de Suert, Sort, Tremp i la Pobla de Segur.

El conveni desenvolupa l'Acord cultural i de comunicació signat l'any 2008 entre el Govern d'Andor- ra i la Generalitat de Catalunya, que comprenia, entre altres compromisos, el de cooperar en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana. La cooperació també s'ha traslladat a l'àmbit bibliotecari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT