PUBLICITAT

Alcobé aviva el foc i assegura que el Comú fa «demagògia» amb l'heliport

  • Ferrer li replica recordant-li que existeix jurisprudència en contra d'ubicar la infraestructura a la zona
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alcobé i el cap de l'àrea de projectes estratègics del departament d'Ordenament, Ramon Reguant, presenten el projecte de l'heliport, dimecres. Foto: TONY LARA

La polèmica que enfronta el Govern i el Comú d'Andorra la Vella per la ubicació del futur heliport nacional sembla que anirà per llarg. El Comú no cedeix en la seva intenció de recórrer, i de fet ha anunciat que demanaran a la Batllia la suspensió de l'acte administratiu fins que no clogui el procés judicial. És a dir, sol·licitaran que s'aturi la construcció de l'heliport fins que no hi hagi un pronunciament ferm de la Batllia. El Govern, per la seva part, es manté inamovible en la seva postura que el Roc del Patapou és la ubicació ideal per a l'heliport. No està disposat a cedir, perquè considera que la corporació comunal està actuant amb «demagògia», a paraules del ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé.

Concretament, en relació al comportament del Comú, Alcobé va manifestar ahir que «sempre que hi ha una bona notícia hi ha una demagògia –barata o cara– per fer-la enrere i fer polèmica». A més, va assegurar que la intenció de portar l'heliport als tribunals i interposar recurs administratiu –anunciada per la cònsol, Rosa Ferrer–, era «previsible». Les declaracions efectuades ahir al matí a l'ANA contrasten amb les que va fer menys de 24 hores abans el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la presentació del projecte. Llavors va assegurar que el cap de Govern, Toni Martí, s'havia reunit amb Ferrer durant el matí i que el primer li havia donat elements tranquil·litzadors suficients per acceptar el projecte.

D'altra banda, sobre les crítiques en relació a la contaminació acústica, Alcobé va assegurar que es reforçaran les mesures per minimitzar l'impacte i va exposar que el soroll del riu Valira és més elevat per als veïns que viuen al seu costat que el d'un helicòpter funcionant tot el dia per als veïns de la zona del Roc del Patapou».

jurisprudència a favor del comú / Les declaracions del Govern no convencen, però, a la cònsol de la capital. De fet, Ferrer va voler recordar que la seva negativa a ubicar un heliport al Roc del Patapou ve de fa anys. Segons la mandatària, la voluntat de posar una infraestructura aeroportuària en aquests terrenys fa temps que s'intenta, i que fins i tot el projecte de l'UTE guanyadora, dividit en dues zones unides per un funicular, –una d'espera i de check in, i una amb les pistes d'aterratge–, no és ni molt menys nova sinó que la coneix des de fa tres anys. Per aquest motiu el Comú, instigat pels veïns de la zona, ja va presentar en el passat recurs als tribunals contra aquest projecte, un recurs que va acabar al Constitucional i que va donar la raó a la corporació.

Ara iniciaran de nou el procés judicial, tan bon punt surti publicada l'adjudicació al BOPA, dimecres vinent. A partir de llavors tenen 13 dies hàbils per presentar recurs, i tal i com va explicar la cònsol «recorrerem al·legant tot el que puguem», exposant problemàtiques de seguretat i de competències, entre d'altres. La cònsol va informar que l'article 80.1 de la Constitució deixa clar que l'urbanisme és competència comunal. És a dir, ha de tenir el vistiplau de la corporació abans que el Govern pugui instar a tirar-lo endavant. Ferrer, que ahir va informar de les seves intencions a la resta de grups polítics de la corporació, el PS i DA, va manifestar que tenen suficients elements objectius per tirar endavant el recurs i demostrar que aquest no és el lloc idoni per a ubicar-hi un heliport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT