PUBLICITAT

La Cambra i l'Acoda volen impulsar un registre de morosos

  • Signat un acord de col·laboració per reincentivar el sector de la construcció
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Baena i Pantebre, després de la signatura del conveni, ahir. Foto: ANA / M. C.

L'Associació de Contractistes d'Obra (Acoda), ha trobat en la Cambra de Comerç un nou aliat per tal de lluitar contra la decaiguda que pateix el sector de la construcció. Ahir es va formalitzar un acord de col·laboració entre les dues parts per lluitar contra el constant degoteig d'acomiadaments i de manca de projectes. Concretament, s'ha acordat impulsar una comissió amb integrants tant de la Cambra com de l'Acoda. Un dels punts en el que es treballarà és en com frenar la morositat en augment que s'està donant en moltes de les operacions comercials efectuades al sector. Tal i com va explicar el president de la Cambra, Marc Pantebre, ja s'ha parlat amb l'Agència de Protecció de Dades (APDA) per poder tirar endavant una llista amb els noms dels morosos.

De moment, l'APDA els dóna suport en aquesta iniciativa, que té com a objectiu lluitar contra el «col·lapse» que pateix la via judicial i contra la «certa desídia» d'aquestes persones que no paguen, al trobar-se actualment amb «certa impunitat», aprofitant-se de la mala situació del sector, va explicar Pantebre. En qualsevol cas, des de la Cambra es va reconèixer que no és la construcció l'únic sector que s'ha adreçat a ells per a demanar un llistat d'aquestes característiques.

Pantebre, que va estar acompanyat del president de l'Acoda, Antonio Baena, va explicar que aquesta comissió treballarà principalment en dos eixos més, l'elaboració d'una proposta de llei que faciliti el desenvolupament de projectes estratègics com el Pic del Carroi o el parc sociosanitari, i una proposta de llei que reguli el marc de les concessions administratives.

LA LLEI DEL SÒL / D'altra banda, i en relació a la Llei del sòl, els constructors van manifestar que se senten «encantats» amb la limitació de nou mesos per condonar o reduir la cessió obligatòria en sol urbà consolidat aprovada pel Govern, va manifestar Baena. Malgrat tot, va assegurar que el sector «necessita més» accions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT