PUBLICITAT

Encamp anirà al TS per recórrer la sentència pel Pla de les Pedres

  • L'oposició es declara «molt contenta» per la decisió de Mas, criticat per aquesta polèmica
LUIS GARRIDO
ENCAMP

Periodic
El Consell del Comú, ahir a Encamp. Foto: ANA / M. C.

Al final, el Comú d'Encamp recurrirà al Tribunal Superior la sentència que va emetre la Batllia en relació al cas del Pla de les Pedres. Una sentència que va ser desfavorable a la parròquia, que reclamava cinc milions d'euros a Ensisa, Saetde i Nevasa per l'explotació de dos telecadires en aquest territori.

Ahir, al consell de comú, el cònsol, Jordi Mas, va confirmar que el recurs es tiraria cap a endavant al Superior. Una decisió que va celebrar l'oposició, que ja havia criticat durament que no s'hagués plantejat abans.

I és que Mas havia titllat de «desmesurada» la demanda del Comú, unes paraules que no van agradar a la minoria. «No sé si Mas parlava com a cònsol o com a accionista de Saetde», va ironitzar llavors el conseller socialdemòcrata, Joan Sans. Ahir, després del Consell es va mostrar «contentíssim» per un recurs que «tocava i és de justícia».

Pressupost just / Mas va explicar que «independentment» de les diferències pel telecadira en aquest pla entre Canillo i Encamp, aquesta sentència «s'ha de recórrer» i «trobar la manera de parlar i fixar un preu que sigui just».

Motiu pel que ahir Sans va felicitar el cònsol major, ja que «els interessos del poble han de anar per davant», fent un petit apunt al moment en que Mas va fer les seves declaracions en relació a la demanda comunal. «Ens congratulem d'aquesta decisió», va refermar Sans.

D'altra banda, el consell també va tractar sobre la ubicació del Museu de la Ràdio a l'edifici de Ràdio Andorra, i tant la majoria com la minoria van valorar el fet que s'hi doni una utilitat i sobretot que sigui de caire cultural. A més, com va voler indicar el cònsol Jordi Mas, la intenció és fer-hi un espai «viu», com també es vol fer amb l'Hotel Rosaleda.

D'altra banda, la participació del ministre de Cultura, Albert Esteve, en el Consell Assessor de la Vall del Madriu va tornar a suscitar polèmica, ja que l'informe jurídic que es va demanar sobre la seva normativa indica que l'article sobre els membres del Consell Assessor i el Comitè de Gestió «no està ben redactat i no és prou entenedor». A quest fet genera «dubtes» en els consellers de l'oposició, com va declarar Sans, que va opinar que el primer és per a tècnics mentre que el segon hauria d'estar format pels quatre cònsols i un representant del Govern, el ministre en aquest cas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT