PUBLICITAT

Andorra la Vella i Sant Pol de Mar s'agermanen

  • La cònsol Rosa Ferrer i l'alcalde Manuel Mombiela van signar el conveni
  • L'acte es va fer coincidint amb l'inici de la festa major de la localitat del Maresme
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferrer fa de fallaire a l'inici del correfoc de Sant Pol de Mar, divendres després de la lectura del pregó. Foto: ANA / A. R.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i l'alcalde de Sant Pol de Mar, Manuel Mombiela, van oficialitzar divendres al vespre el conveni d'agermanament entre les dues localitats. Coincidint amb la festa major dels santpolencs i amb el 25è aniversari dels gegants de totes dues poblacions, Ferrer va ser l'encarregada de llegir el pregó que va donar el tret de sortida a la festa gran de la població del Maresme.

Amb un to marcadament emotiu, la cònsol d'Andorra la Vella va llegir un pregó que recordava els lligams entre les dues poblacions des de fa 25 anys, quan van coincidir en el mateix taller de creació la construcció dels gegants de Sant Pol, Hassan i Mercè de la Murtra, i d'Andorra la Vella, Carlemany i Ermessenda. Els gegants són, doncs, en bona part els responsables que, després d'un quart de segle, s'hagi fet realitat l'agermanament entre la població catalana i la capital andorrana.

La signatura del conveni d'agermanament es va fer entre l'alcalde de Sant Pol, Manuel Mombiela, i la cònsol de la capital abans de l'inici de la festa. Tots dos van destacar que, malgrat tenir una relació molt estreta gràcies a les dues colles geganteres, amb la formalització de l'agermanament es podran iniciar intercanvis culturals més enllà de les festes populars, propiciant un coneixement molt més ampli de les dues societats, informa l'ANA

Ferrer va declarar que "al llarg d'aquests 25 anys s'han creat molts vincles" i que ara es propiciaran "més intercanvis culturals, personals, econòmics". A més, la cònsol es va mostrar convençuda que l'agermanament servirà per "crear ponts d'amistat i xarxes de complicitat més enllà de protocols".

25 ANYS
La festa major de Sant Pol de Mar celebra aquest any els 25 anys dels gegants de la ciutat. La coincidència d'edat amb els d'Andorra la Vella, els vincles entre les dues colles geganteres al llarg de tos aquests anys i el fet d'haver signat l'agermanament ha fet que la ciutat del Maresme dediqués aquesta festa gran a Andorra la Vella, amb l'eslògan Fes-te Andorra.

Durant l'acte d'inici de la festa, es va projectar un muntatge audiovisual que explicava en format breu la història, la cultura i les tradicions d'Andorra la Vella, així com del país en general. Posteriorment, els fallaires andorrans van iniciar el correfoc pels carrers de Sant Pol. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT