PUBLICITAT

Un pas més per ser d'Or

  • El BC Andorra i River renoven la seva unió per dues temporades més, amb un augment de l'aportació
R. MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gorka Aixàs (BC Andorra) i Iván Alcaraz (River), ahir després de signar la vinculació per dos anys. Foto: ÀLEX LARA

Després de molt negociar, finalment ahir es va fer oficial la signatura del patrocini principal del BC Andorra per part del centre comercial River. Una unió que, després de deu anys de vinculació, s'allargarà durant dues temporades més. «Amb la renovació», va dir Gorka Aixàs, president del club, «donem un pas molt important per poder ser a la categoria superior». La LEB Or és més a prop, tot i que encara queda feina, com va reconèixer el mateix Aixàs: «Avui tenim més opcions de ser a Or que ahir, però hem de fer més».

L'acord significa que el centre comercial continuarà donant el nom a l'equip, però també que, pel fet d'haver assolit l'ascens a LEB Or, la quantitat econòmica que aportarà River augmentarà «molt més», segons Aixàs, que no va voler dir la xifra de l'acord en consonància amb la negativa d'Iván Alcaraz, director executiu de River. «L'ascens representa més, per a River és un esforç molt important», va dir Alcaraz, que hi va afegir: «Entenem que hem de continuar aportant, i no només pel primer equip».

XIFRES QUE NO ES FAN PÚBLIQUES / Com que parlar de xifres a Andorra és impossible perquè cap empresa no es mulla mai públicament, el que sí es pot és tenir algunes referències. El BC Andorra comptarà amb un pressupost de 820.000 euros per la pròxima temporada, una quantitat que augmenta «entre un 25% i un 28%» respecte a l'anterior exercici, segons Aixàs. Dels diners que rep el club, en paraules del president del club, «el 68% arriba des de les institucions públiques, mentre que el 32% restant prové dels recursos que generem com a club mitjançant patrocinadors privats».

ARA FALTA MORABANC / L'acord a què s'ha arribat amb River hauria de ser, segons Aixàs, una mena de trampolí perquè la resta de col·laboradors de l'entitat s'hi afegeixin. «Confiem que una vegada tancat el patrocinador principal, es doni embranzida a la resta», va manifestar en clara al·lusió a MoraBanc, l'altre patrocini fort del club. «Ara hem de fer aquest esforç», hi va afegir el president. «Sense el Govern, River i MoraBanc, no podríem estar en una categoria superior», va sentenciar.

FINS EL 6 DE JULIOL HI HA TEMPS / El termini per fer la inscripció a LEB Or finalitza el pròxim 6 de juliol. És el marge amb què treballa el BC Andorra per trobar els patrocinis necessaris. «Primer tancarem la negociació amb els privats i després parlarem amb el Govern», va declarar Aixàs, que confia en mantenir les vinculacions que han tingut fins ara, si no augmentar-les.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT