PUBLICITAT

Ferrer recorda que ja existeix jurisprudència en contra del nou emplaçament de l'heliport

 

  • La cònsol de la capital ha alertat que el Comú ja disposa de sentències en aquest sentit des del 2004, i ha fet referència a la darrera, del 2007, en què es donava la raó a la corporació en oposar-se a una adjudicació del Govern per construir un heliport sense comptar amb el vistiplau del Comú

06062012-heliport

Roc del Patapou. Foto: TONY LARA
La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha recordat que ja existeix jurisprudència en contra de l'emplaçament escollit pel Govern per ubicar l'heliport nacional, al Roc del Patapou. Ferrer ha fet aquestes declaracions en el decurs d'una entrevista a la Cadena Ser Andorra, on ha alertat que el Comú ja disposa de sentències en aquest sentit des del 2004, i ha fet referència a la darrera, del 2007, en què es donava la raó a la corporació en oposar-se a una adjudicació del Govern per construir un heliport sense comptar amb el vistiplau del Comú.
La cònsol major de la capital ha reiterat la seva oposició a la ubicació de l'heliport nacional al Roc del Patapou, tal com ja va avançar l'ANA aquest dimecres. Ferrer ha manifestat que fa anys el Govern va aprovar la construcció d'un heliport sense comptar amb el consentiment del Comú i que la justícia va fallar a favor de la corporació i els veïns, de manera que ja existeix jurisprudència en aquest tema. De fet, la cònsol ha explicat que ella ja havia alertat en diverses ocasions de l'existència de la jurisprudència, però que en la reunió mantinguda aquest dimecres amb el cap de Govern, Martí li va comunicar que 'no afectava' a l'adjudicació.

Rosa Ferrer ha esgrimit la seguretat com a principal motiu pel qual el Comú presentarà recurs contra la ubicació de l'heliport, ja que considera que sobrevola una zona molt poblada i que l'emplaçament no ofereix garanties en cas d'emergències, a part de la contaminació acústica que els vols dels helicòpters poden causar. De fet, la cònsol creu que hi ha altres llocs més adequats a la capital que no siguin zones de risc o amb la muntanya esquerdada com és el cas del Roc del Patapou.

 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT