PUBLICITAT

Alcobé considera 'demagògica' l'actitud del Comú

  • El ministre d'Economia i Territori ha defensat l'opció triada de les dues que es van presentar -l'altra era a Encamp- com la millor

07062012_cinca alcobe

Jordi Cinca i Jordi Alcobé durant la roda de premsa de presentació del projecte de construcció de l'heliport nacional al Roc del Patapou aquest dimecres passat. Foto: SFG
El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha qualificat de 'previsible' l'actitud del Comú d'Andorra la Vella i l'anunci de la seva cònsol major, Rosa Ferrer, d'interposar un recurs administratiu al projecte de l'heliport al Roc del Patapou i arribar fins als tribunals. Alcobé ha defensat l'opció triada de les dues que es van presentar -l'altra era a Encamp- com la millor. Ha remarcat que el projecte de la construcció d'un heliport a Andorra és 'una molt bona notícia i és molt important per al país en l'actual context de crisi i la seva obertura econòmica' i ha afegit que 'sempre que hi ha una bona notícia hi ha una demagògia -barata o cara- per fer-la enrere i fer polèmica'.
Sobre les crítiques en relació a la contaminació acústica, Alcobé ha dit que es reforçaran les mesures per minimitzar l'impacte i ha assegurat que 'el soroll del riu Valira és més elevat per als veïns que viuen al seu costat que el d'un helicòpter funcionant tot el dia per als veïns de la zona del Roc del Patapou'.

La possibilitat de fer l'heliport en una altra zona d'Andorra la Vella, Alcobé ha reconegut que abans de fer el concurs públic s'havia parlat -de forma informal- amb la cònsol d'un terreny a la Comella, però que 'la llàstima és que ningú s'hi hagi presentat'.

El ministre ha declarat que està disposat sempre 'a parlar amb el Comú i a donar tota la informació necessària', cosa que ja van fer dimecres quan el Consell de Ministres va decidir l'adjudicació, però que el procés d'adjudicació continua el seu curs que passa primer per la seva publicació al BOPA i després per signar la contractació de la concessió amb la UTE Cathelicopters Heliand.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT