PUBLICITAT

MoraBanc celebra els 60 anys

  • El grup recorda que Moody's manté el ràting A2 per la seva solvència i alava la seva inversió creditícia i l'augment d'empleats
  • El compromís social es manifesta en activitats esportives i en espectacles
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El banc lliura un obsequi als nens i nenes nascuts el 6 de juny, ahir. Foto: TONY LARA

MoraBanc va arribar ahir als 60 anys d'activitat financera a Andorra. Exactament, el 6 de juny de 1952, Bonaventura Mora va fundar l'entitat bancària. Una celebració en la que el grup va mostrar la seva satisfacció, a través d'un comunicat, per haver aconseguit una posició «consolidada i sòlida» dins del món financer. Tot un repte, tenint en compte la situació dels bancs als països veïns i la delicada salut financera de l'economia.

L'entitat local pot presumir d'haver-hi aconseguit una posició que, tal com assenyalen, es tradueix en el ràting A2 que Moody's ha mantingut fa uns mesos per setè any consecutiu, una ràtio de solvència del 29,7%, de liquiditat del 91%, una inversió creditícia de 1.102 milions d'euros i la dada dels seus 309 empleats.

MoraBanc destaca que el seu creixement ha anat lligat al desenvolupament d'Andorra «adaptant sempre la seva oferta a les diferents necessitats dels clients». A més, també posen especial èmfasi en el compromís social de l'entitat, que es tradueix amb el suport del banc a entitats esportives en forma de patrocinis, a la vida cultural amb l'organització de la Temporada de Música i Dansa MoraBanc o a entitats socials amb el projecte de la targeta solidària.

MoraBanc va començar a celebrar el 60 aniversari amb un canvi d'imatge que va recuperar el nom de la família fundadora i accionista, passant de la denominació Banc Internacional Banca Mora a anomenar-se MoraBanc.

Pels propers anys, MoraBanc afirma la seva intenció en reforçar el compromís amb Andorra i alhora aposta per «un creixement més enllà de les nostres fronteres, sempre amb la màxima autoexigència».

Un nivell de qualitat que demostren les certificacions ISO en qualitat i medi ambient que l'entitat renova cada any amb l'empresa AENOR i els premis al Banc de l'Any atorgats per la revista The Banker al 2009 i 2011. Motius que fan presumir a l'entitat i que la preparen de cara al futur.

Els resultats de l'entitat l'any passat demostren la seva fortalesa, tot i que van haver de tancar amb un retrocés en els seus beneficis. MoraBanc va tancar el 2011 amb 46,6 milions d'euros, el que suposa una disminució del 7,8% respecte als que va obtenir durant el 2010.

El grup va atribuir aquest resultat, presentat a l'abril, a la davallada de l'activitat econòmica al país i a l'efecte dels mercats financers internacionals. El banc també va voler destacar també l'augment en la inversió creditícia i el nombre d'empleats. A més, la ràtio de solvència al 2011 va ser del 29,7%, quatre dècimes superior al 2010. En moments on la morositat és la tònica habitual, l'entitat vol refugiar-se en aquesta dada en positiu i va arribar a manifestar que això fa que es trobin entre «els bancs més solvents del món».

L'entitat també va tancar l'any amb un increment del volum de crèdits. Així, la inversió creditícia va augmentar un 2,8% respecte al 2010, situant-se en 1.102 milions d'euros. Altre dels aspectes que van voler remarcar com positius és que, tenint en compte que el sector financer internacional està retallant les seves plantilles, Morabanc va augmentar el nombre d'empleats total del grup, que va passar de 294 a 309 durant tot el 2011.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT