PUBLICITAT

El Rocafort, al sac (o gairebé)

  • Illa Carlemany i Sant Julià, a punt de firmar l'acord per reobrir la sala a final de juny
A. L.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La consellera Servat, el gerent dels cines, Jose Jaime López, i el director adjunt d'Illa Carlemany, Josep Sabaté, al Rocafort. Foto: EL PERIÒDIC

El cine tornarà a Sant Julià. Serà a partir de l'última setmana de juny, una vegada acabi el curs escolar. I sempre, és clar, que el Comú i Illa Carlemany acabin de polir els últims detalls. De fet, la consellera de Cultura, Maria Servat, i el gestor del multisala escaldenc, Jose Jaime López, es reuniran els pròxims dies per acabar de perfilar l'acord que ha de donar cobertura jurídica en aquesta nova etapa del cine Rocafort. No sembla que hagin de sorgir diferències insalvables, perquè totes dues parts van confirmar ahir la voluntat de reobrir la sala, tal com havien anunciat dos mesos enrere quan es va improvisar el que en van anomenar una prova pilot: el Rocafort va obrir l'últim cap de setmana de març i el primer d'abril per comprovar fins on arribava l'entusiasme cinematogràfic dels lauredians.

L'experiment –ho recordarà el lector, perquè en vam deixar constància en aquest mateix racó de diari– no va ser tan positiu com s'esperava: no van arribar al mig miler els espectadors que van desfilar pel Centre Cultural Lauredià en les 18 sessions programades. De fet, fins i tot es van haver de suspendre les matinals per falta de quòrum: és que no s'hi va presentar ni un sol espectador. Cap. I ni tan sols l'estrena absoluta i en exclusiva a Sant Julià de dues pel·lícules –la infantil Lorax i l'última de George Clooney, Los idus de marzo– va enganxar el públic. Tot plegat ha aconsellat Illa Carlemany el replantejament de la idea inicial: si, com sembla, el cine torna al Rocafort, les projeccions es faran els dies laborables i no els caps de setmana perquè –diu López– «hem comprovat que dissabte i diumenge és mal dia per captar espectadors». I el que pot tocar més de ple la fibra sensible de l'aficionat: s'han acabat les grans estrenes. Les distribuïdores van prendre nota dels magres resultats de la prova pilot –diu el gerent dels cines Illa Carlemany– i no acceptaran que l'empresa llenci una còpia en una sala per on amb prou feines desfilen unes desenes d'espectadors.

Aquestes són les condicions que plantegen els exhibidors i que el Comú haurà d'assumir si vol que Sant Julià recuperi el cine. Si és que sí, només caldrà concretar els horaris de les sessions i posar fil a l'agulla. La corporació està disposada a cedir la sala de franc, i López assegura que en qüestió de dies es pot aixecar una programació amb cara i ulls –tot i que amb les limitacions apuntades– i que, per tant, encara és possible que les primeres bobines del Rocafort 2.0 comencin a girar a final de juny. Ara només falta que, a diferència de dos mesos enrere, l'empresa exhibidora i el Comú entenguin que tan important com reobrir el Rocafort és informar-ne els ciutadans, del fenomen i de la cartellera. Si no, és impossible que els espectadors hi vagin.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT