PUBLICITAT

Projecte de llei per pal·liar la polèmica dels estocs

L. G. / C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Jordi Alcobé i Cinca conversen, ahir. Foto: TONY LARA

Un cop superi el tràmit parlamentari la proposició de llei de l'IGI presentada pels socialdemòcrates, es presentarà immediatament un projecte de llei per solucionar tota la polèmica dels estocs. Aquesta és la solució exposada ahir pel ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que evitaria que tots aquests productes adquirits abans del 2012 haguessin de pagar doble imposició, de l'IMI i de l'IGI.

Segons va reconèixer el ministre, l'actual text és «massa ampli» i «no posa límits en el temps». La manera més fàcil de fer les modificacions hauria estat amb una transacció a la Comissió Legislativa de Finances celebrada dimarts, segons Cinca, però després que fallés aquesta opció, s'haurà d'entrar un projecte de llei de modificació de la llei d'Imposició General Indirecta. Aquesta és la solució que «millor conjuga els dos interessos», el del Govern i el dels comerciants, va assegurar Cinca. És a dir, que no obligui al sector a pagar dues vegades, però que tampoc faci pagar al Govern uns costos «més enllà del raonable».

En qualsevol cas, i preguntat pel vot particular que presentarà el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, Cinca va manifestar que no se li donarà suport perquè el text quedaria poc definit.

El ministre va informar que no es tenen dades del que suposarà econòmicament aquest canvi a la llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT