PUBLICITAT

Espanya i Andorra es feliciten de l'entesa entre els cossos policials

  • La subdelagada del Govern de Madrid agraeix al cap de Govern la col·laboració per eradicar el contraban
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marti, Manso miren com Llanos de Luna signa al llibre d'honor del Govern, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna i el cap de Govern, Antoni Marti, es van felicitar ahir per la bona entesa dels cossos de policia de tots dos països en la lluita contra el contraban de tabac. Llanos de Luna va explicar que el motiu de la visita era establir una primera presa de contacte amb Marti al qual va expressar «l'agraïment per l'esforç realitzat per Andorra en la lluita contra el contraban». I va destacar la satisfacció de la Guàrdia Civil espanyola per la col·laboració amb la Policia andorrana en la repressió del frau. «S'estan fent les coses molt bé».

La delegada també va insistir en les bones relacions que mantenen tots dos estats i, de manera més explícita, entre Andorra i Catalunya. Marti va confirmar la col·laboració existent entre «la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Andorrana» i també que Andorra començarà a negociar un conveni de no doble imposició amb Espanya.

Llanos de Luna, es va desplaçar ahir al Principat en la que va ser la seva primera visita oficial a un país estranger des que va prendre possessió del càrrec. Acompanyada de l'Ambaixador d'Espanya al Principat d'Andorra, Alberto Moreno, i de la subdelegada del Govern a Lleida, Imma Manso, Llanos de Luna va visitar primer el copríncep Joan-Enric Vives i Sicília. Durant l'entrevista, de caràcter protocol·lari, Llanos de Luna va posar de manifest l'estreta relació i col·laboració institucional que hi ha entre tots dos països. Després es va traslladar a Andorra per entrevistar-se amb el cap de Govern. En finalitzar la trobada, Llanos de Luna va destacar que Andorra «és un país estimat per tots els espanyols» i va oferir la seva col·laboració a Marti, insistint en la «cooperació importantíssima» que existeix entre els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat de tots dos països i especialment amb la Guàrdia Civil, que és la força encarregada de la «salvaguarda fiscal de l'Estat».

normalitat a la farga de moles/Llanos de Luna que va agraïr l'estreta cooperació amb el Govern andorrà en la lluita contra el contraban es va aturar a la duana de la Farga de Moles en el viatge de tornada cap a Barcelona, i va saludar a l'Administrador. La subdelegada del Govern a Lleida, Imma Manso, va explicar que els agents de la Farga «estan sobretot dolguts de com els ha tractat la premsa, ja que no és veritat que hi hagi detencions», cosa que també va corroborar ahir l'Oficina d'Informació de la Guàrdia Civil a Madrid. A més, Manso també va assenyalar que els controls que efectua el departament d'assumptes interns són periòdics i entren dins de la normalitat. «La missió d'assumptes interns és garantir sobretot la credibilitat del cos i això és el que fan periòdicament a tots els destacaments». Manso va negar que la visita de la delegada del Govern a Catalunya tingués res a veure amb l'escalada del contraban, tot i que «és un tema que preocupa, sobretot perquè s'alimenta amb la crisi» pel goteig constant de petits decomisos a la duana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT