PUBLICITAT

Talls del servei si es detecten elevats consums

  • Andorra Telecom va registrar un increment d'impagaments del 16%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Andorra Telecom va enregistrar al 2011 un increment dels impagaments del 16,31% respecte les xifres 2010. Del total d'impagament gairebé el 90% d'aquests s'acaben cobrant. «No obstant, el motiu del nou reglament d'impagaments no respon a aquest increment, sinó a la necessitat d'actualitzar aquesta normativa per fer-la més àgil per protegir tant als clients com a Andorra Telecom de certes pràctiques», assegura la parapública en un comunicat.

Amb la nova actualització es pot dur a terme una restricció preventiva de la línia telefònica o servei d'Internet amb la finalitat de protegir el consumidor de possibles atacs de frau (suplantació d'identitat, etcètera). Aquesta mesura tan sols s'aplicaria en casos concrets d'augment significatiu del consum i sempre avisant immediatament al titular de la línia, indica Andorra Telecom.

D'altra banda, s'incorpora la figura del dipòsit en metàl·lic. Els residents temporers amb permís de residència no prorrogable (inferior a 12 mesos) hauran d'abonar un dipòsit en el moment de la contractació d'un servei. Aquest dipòsit es retornarà en la seva totalitat quan doni de baixa aquest servei. «L'import serà el mínim marcat dins la forquilla ja que només és una mesura preventiva a fi d'evitar impagaments», assegura la parapública.

A més, el nou reglament incorpora l'opció de cobrir les despeses de gestió ocasionades pels impagaments i també percebre els interessos de demora, ja que en alguns casos el procés triga molts mesos o inclús anys a completar-se. Els interessos són els equivalents als interessos legals marcats pel Govern (de l'1%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT