PUBLICITAT

La Copa del Món de 2015-2016 es complica amb rivals de nivell

  • Andorra té assegurada per a la pròxima temporada la Copa d'Europa masculina d'alpí i d'snowboard
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Raméntol, Coma i Visa, ahir durant la roda de premsa que van oferir a la seu de la FAE. Foto: ÀLEX LARA

Quan la delegació andorrana va arribar a Corea el cap de setmana passat, va veure que no tot era tan fàcil, que ser nova seu d'una Copa del Món d'esquí alpí femení costaria molt més. Així ho va destacar ahir el president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Albert Coma: «Després de la visita que es va fer a Suïssa, estàvem molt il·lusionats perquè tot eren felicitacions, però ara ja no ho veig tan clar perquè la indústria del material està en decreixement cap a Espanya i als països de l'Est d'Europa ara va a més». De fet, Soldeu és en la llista per acollir la màxima competició d'alpí per la temporada 2015-2016, però de rivals en tindrà ossos ben durs: Jasna (Eslovàquia) i Spindleruv (República Txeca). La decisió es prendrà en el pròxim consell de la FIS, el qual encara no té data: la FAE confia en tenir notícies de cara al setembre.

Amb tot, Andorra té assegurada per a la pròxima temporada una posició en el panorama internacional i no només d'alpí, perquè si bé acollirà la Copa d'Europa masculina amb dos gegants, el 2 i 3 de març de 2013 –dos dies abans la Molina acollirà la Copa d'Europa d'eslàlom–, entre el mes de gener i febrer s'establirà en els pròxims mesos la data definitiva de la prova de la Copa d'Europa d'snowboard. El calendari internacional encara no és tancat, i això juga també a favor d'Andorra, que busca de perfilar un circuit a la zona d'Arcalís que sigui adient. Precisament serà aquest mes de juny quan un inspector de la FIS vindrà al Principat per dirigir l'homologació d'una pista a tal efecte per aquesta especialitat.

Per altra part, a Corea la FAE també va demanar informació per rebre unes «jornades de primavera», segons Coma, de cara al 2015, una iniciativa que passa per «la implicació d'Andorra Turisme perquè entenem que és fer país».

QUE VINGUIN MÉS FEDERACIONS / Des que va acabar la temporada d'esquí, la FAE ha estat treballant amb la federació francesa per tancar els acords de col·laboració per tal que els esquiadors andorrans puguin entrenar amb els equips francesos de la Copa del Món. Però a més, la intenció d'aquests contactes també va ser potenciar que els esquiadors del país veí s'acostin a Andorra com ho ha fet en l'última part de la temporada el bloc femení de la Copa del Món. Així mateix, la intenció, segons va manifestar Josep Maria Raméntol, vicepresident de la FAE, és augmentar està oferta a altres federacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT