PUBLICITAT

Els nedadors Haciane i Ramirez seran als Jocs Olímpics

  • Els dos reben la plaça per «universalitat» que concedeix la Federació Internacional
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ramirez, el passat cap de setmana als Europeus de Petits Països. Foto: ÀLEX LARA

Mònica Ramirez estava ahir allunyada del món, estudiant com una boja –té la prova de selectivitat en una setmana: vol fer Infermeria– quan va rebre una trucada des d'Andorra que li va anunciar, així, de sobte, que aquest estiu debutarà a uns Jocs Olímpics. Als seus 18 anys, tindrà l'oportunitat que molts esportistes somien, i hi anirà acompanyada d'un veterà olímpic, Hocine Haciane, que als seus 25 anys també va rebre ahir la notificació de la seva plaça als Jocs, la tercera després de ser-hi a Atenes i Pequín. Tots dos han rebut la concessió de la Federació Internacional de Natació (FINA), que atorga les places per «universalitat» en aquest esport.

Ja són cinc els andorrans que seran als Jocs de Londres, després que ahir el Comitè Olímpic Andorrà rebés oficialment dues places per «universalitat» per als nedadors Hocine Haciane i Mònica Ramirez, i encara falta la que previsiblement rebrà la Federació d'Atletisme per una de les atletes que es disputen un lloc en l'Olimp. Haciane i Ramirez s'afegeixen a l'atleta Toni Bernadó, el tirador Joan Tomàs, i la judoca Laura Sallés, encara que en aquest últim cas el COA encara no ha rebut de la comissió tripartita que la wild card que li ha concedit la Federació Internacional sigui oficial.

«Aniré a gaudir d'aquesta oportunitat i a fer-ho el millor possible», va manifestar ahir la jove nedadora de 18 anys, que disputarà la prova dels 100 metres esquena, i que va destacar que no ha estat aquesta la seva millor temporada, especialment en la seva especialitat i on millor resultats aconsegueix habitualment. «Si baixo d'1min 05s estaré superfeliç», va explicar ahir la nedadora, que aquesta temporada ha sumat una millor marca d'1min 05,65s, mentre que el rècord d'Andorra en els 100 esquena, que és d'ella, està en 1min 03,79s, un temps que ara per ara Ramirez veu lluny –«no estic per fer aquest temps», va dir–, tot i que afirma que serà «una bona oportunitat per lluitar al màxim i aprendre».

Per la seva part, Hocine Haciane ja va competir a Atenes 2004 als 200 estils, amb mínima inclosa, i també amb mínima va anar a Pequín 2008, en aquest cas als 400 estils. Ara, a Londres 2012, la seva prova serà els 200 papallona. En aquesta especialitat el cap de setmana passat als Serradells, dins dels Campionats d'Europa de Petits Països, va aturar el crono en 2min 07s, mentre que el rècord nacional que ell té està en 2min 04s. «Estic contentíssim perquè en 2005 vaig deixar de nedar i ara hauré estat en tres Jocs, estic molt orgullós de mi mateix», va assegurar el nedador. El president de la Federació Andorrana (FAN), Aitor Osorio, també es va mostrar ahir orgullós perquè fos la FINA qui hagi «valorat el rànquins dels nostres nedadors», i es va alegrar pel futur incert d'Haciane: «Espero que li serveixi per aguantar competint fins els Mundials de Barcelona de l'any vinent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT