PUBLICITAT

Les demandes d'ajuts a l'habitatge s'incrementen un 18%

  • El ministre i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat que s'han rebut un total de 1.154 expedients de demanda d'ajuts a l'habitatge
06062012_cinca
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO
El ministre i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat, aquest dimecres, que s'han rebut un total de 1.154 expedients de demanda d'ajuts a l'habitatge en la convocatòria que va tancar el passat 31 de maig. Aquesta xifra representa un 18% més que en la darrera convocatòria, de l'any passat, i Cinca ha recordat que segueix la tendència alcista de la resta d'ajuts que s'atorguen.
El Departament d'Habitatge del Govern ha rebut un total de 1.154 expedients de demanda d'ajuts a l'habitatge de lloguer de l'any 2012. Aquesta xifra representa un 18% més que la de l'any passat, tot i que encara falta estudiar les sol·licituds i resoldre quines són favorables i quines no.

Tot i així, de moment el ministre ja ha valorat que és la tendència progressiva d'increment que s'ha detectat també amb altres ajuts i que 'respon a la situació econòmica el país i a les dificultats que passen moltes famílies i que les aboca a haver de demanar ajuts'.

El ministre ha recordat que es va fer una modificació en el termini de presentació de sol·licituds per fer-lo coincidir amb altres entregues de sol·licituds i facilitar la tasca a les famílies, i ha valorat molt positivament aquesta iniciativa. A més, també ha celebrat que s'hagin pogut recollir aquestes demandes a través dels serveis de tràmits dels comuns, i ha indicat que mentre el 64% de les sol·licituds s'han entregat al Govern, els comuns ja han recollit l'altre 36%.

En el pressupost de l'Estat es contempla una dotació pressupostària d'1.379.003 euros, i una reserva de 21.000 euros per a les sol·licituds fora de termini per a situacions extraordinàries.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT