PUBLICITAT

Els botiguers i propietaris de Meritxell volen recuperar-la

  • Comerciants i propietaris reclamen un pla que embelleixi l'avinguda i li torni el 'glamour' que ha perdut
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'avinguda amb les seves típiques fites negres, sense voreres. Foto: EL PERIÒDIC

Els comerciants i propietaris de l'avinguda de Meritxell van insistir ahir en la necessitat de reordenar tota l'avinguda per embellir-la i que retrobi el glamour que ha perdut després de la reordenació projectada per Benedetta Tagliabue.. «Aquesta és una qüestió en què hi està d'acord tothom» va afirmar David Fraissinet que deixa el càrrec de president per continuar a la junta de l'Associació. Val a dir que el disseny de Tagliabue, que volia ser modern i avantguardista no va agradar des d'un primer moment i es va deixar a mig fer.

Fraissinet va continuar explicant «l'avinguda de Meritxell és fosca, no té voreres i és bruta, perquè l'enquitranat costa molt de netejar, tot plegat no és gens agraït i entre tots hem de buscar una solució». El fins ara president de l'Associació de Comerciants i Propietaris de l'Avinguda de Meritxell, va explicar que els tots els agents implicats consensuaran un projecte: «primer hem de saber el què volem i com ho volem, després parlarem amb el Comú, que d'altra banda ja està d'acord amb nosaltres en què l'avinguda no pot continuar així». Conscients però, del moment delicat que travessen les finances comunals, Fraissinet va insistir en el consens i «hem de veure quines possibilitats hi ha, de quins recursos disposen les arques públiques per després definir quines són les prioritats i començar a tirar-les endavant». De moment, l'Associació ja va acordar crear una Comissió de reflexió per posar fil a l'agulla i començar a recollir opinions per «donar futur a l'avinguda» després d'una reordenació que va costar molts diners però que ha quedat obsoleta i que no «agrada ni als vianants, ni a la gent que hi viu, ni als comerciants».

Nova junta/ L'Associació de comerciants i de propietaris de l'avinguda de Meritxell es van reunir ahir en assemblea general ordinària per tractar de la renovació de la junta de l'Associació que «es consolidarà en els propers dies», va afegir David Fraissinet. Sònia Yebra de les botigues Gallery prendrà el relleu a la presidència però Fraissinet continuarà a la junta directiva. Els comerciants també van abordar la polèmica ocasionada per l'arribada de l'Impost General Indirecte, IGI els castigui amb una doble imposició, si més no en un primer temps, quan hagin de satisfer l'impost després d'haver importat mercaderia sota el règim tributari anterior.

El temor generalitzat és d'importar mercaderia i pagar-ne l'IMI corresponent a les portes de l'entrada en vigor de l'IGI, el 31 de desembre del 2012, per exemple, i haver de començar a liquidar l'IGI a finals de març del 2013. Això suposaria que els comerciants pagarien doble per a alguns estocs. Fraissinet va explicar que «tothom està esgarrifat davant la possibilitat de pagar dues vegades l'impost en un moment en què ens costa molt ser competitius i per tant no podrem repercutir l'impost».

La presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants, FACA, es va sumar a la denúncia i va anunciar que en els propers dies es reunirien amb la Cambra de Comerç Indústria i Serveis per tractar d'aquesta qüestió. «A veure si entre tots podem saber finalment com quedarà l'IGI i com el pagarem».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT