PUBLICITAT

Les estacions potencien aprenentatge i competicions

  • Els bike parks deixen de centrar-se en el descens i amplien l'oferta
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí i Blanch presenten la temporada d'estiu, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Per aquesta temporada d'estiu, que s'allargarà per més temps que no pas l'anterior, les estacions de muntanya no presenten novetats significatives, però posaran més l'accent en la qualitat dels serveis, i sobretot en els d'escola. Alhora, es multipliquen els esdeveniments i competicions. Però aquest 2012 «de grans inversions ni en fem ni en podem fer», va manifestar el director general de Vallnord, Martí Rafel, per això els esforços se centren «en millorar el que estem fent».

Així, a banda del manteniment dels circuits dels bike parks, els esforços es dirigeixen a millorar la qualitat del servei, i entre aquests, el de les escoles. «Enfoquem en l'aprenentatge», va manifestar el director d'Ensisa –societat part de Grandvalira que gestiona els sectors de Canillo–, Conrad Blanch, doncs «el que crea fidelització és aprendre». «La gent vol superar-se i millorar», i per això estan les escoles, en el seu cas per al golf i la bicicleta de muntanya.

Però al mateix temps que es vol facilitar la iniciació en la pràctica d'aquestes activitats, les estacions de muntanya també potencien les competicions. En el cas d'Ensisa es doblen les competicions de golf i acollirà una etapa del Mondraker Enduro Series, entre d'altres. A Vallnord, l'aposta pels esdeveniments és també important i la setmana que ve ja albergarà el trofeu Desman i el següent cap de setmana una nova edició de la Maxiavalanche. Rafel, com ja havia fet al seu torn el director de serveis corporatius d'Ensisa, David Hidalgo, va defensar l'oportunitat d'aquests esdeveniments, doncs «generen un retorn immediat», ja que porten al país diversos participants i seguidors, que pernocten. A més del trànsit de persones que representen, alhora suposen una «exposició internacional del destí».

Amb això, i la resta d'activitats, ja tradicionals, que s'ofereixen per part de les estacions, es vol contribuir a la desestacionalització. El director de Vallnord va remarcar que sumat a les campanyes promogudes per Andorra Turisme, «permetrà assolir els objectius».

EL FILÓ DE LA BICICLETA / Per seguir creixent en el món de la bicicleta, les estacions també estan ampliant l'oferta i deixen de centrar-se en el descens per incloure altres modalitats com el cross-country o l'enduro i atreure més amants d'aquests esports, disposats a fer quilòmetres per gaudir d'un bon parc –i més si n'hi ha dos de propers com és el cas. Els forfets de dia s'apugen un euro i valdran 22 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT