PUBLICITAT

Activitats a la natura per valorar el patrimoni comú

  • Ordino, Encamp i Escaldes-Engordany van acaparar ahir la diada organitzant concursos, tallers i excursions a l'aire lliure per a persones grans i infants
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Ordino, Encamp i Escaldes-Engordany van acaparar ahir el Dia Internacional del Medi Ambient, organitzant diferents iniciatives, la majoria a l'aire lliure. Ordino va començar per fer descobrir el Parc Natural de Sorteny a una cinquantena de padrins d'Escaldes-Engordany, guiats pel cap de Medi Ambient i Agricultura del Comú ordinenc, Sergi Riba. A Encamp, 300 escolars, d'entre 8 i 12 anys, van participar a diferents activitats als Cortals. La corporació encampadana fa tretze anys que organitza activitats especials per a aquesta diada. Els infants van realitzat diferents tallers i activitats amb la col·laboració del personal del departament i de dues empreses: la Moixera i Pirinenca de Serveis. La temàtica dels tallers va girar entorn de la recollida selectiva, la biodiversitat, el reciclatge, la ramaderia, la jardineria i els treballs forestals. A Escaldes-Engordany els padrins també van mostrar als alumnes de l'escola andorrana les tasques que realitzen als horts socials, on cultiven hortalisses, arbres fruiters i herbes aromàtiques. Els nens van estar contents de portar plantes a l'escola i a casa.

Concurs d'iniciatives

Escaldes-Engordany i el Centre Andorra Sostenible també van presentar la 7a edició del Concurs d'Iniciatives Ambientals que organitzen i que tornarà a premiar projectes que respectin el medi ambient i siguin sostenibles en quatre grans àrees, empresarial, ciutadana, col·lectiu escolar i col·lectiu universitari. Aquest any, tot i mantenir el nombre de premis, la dotació total s'ha reduït en 4.000 euros respecte a l'any passat, i d'11.000 euros passa a 7.000, encara que, com va manifestar ahir la consellera de Medi Ambient escaldenca, Magda Sinfreu, «en la 6a edició no es van atorgar tots els premis i no es va esgotar la dotació». Un dels projectes premiats en la darrera edició va ser el de l'escola espanyola d'Escaldes–Engordany que tenia com a objectiu potenciar la recollida selectiva a les llars dels alumnes i, com va avançar el cap d'estudis del centre, Vicens Vercher, «aquest any treballarem per impulsar la recuperació de l'oli de cuina». El reciclatge de l'oli permet «fer-ne biodiesel» va afegir el director de Medi Ambient del Govern, Marc Rossell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT