PUBLICITAT

La venda d'automòbils cau a gairebé la meitat

  • Des del gener s'han matriculat 615 turismes, un 17% menys que al 2011
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Les matriculacions de vehicles van caure, al mes de maig, a gairebé la meitat en relació al mateix mes del 2011. Concretament, es van matricular un 43% menys de vehicles. Des de principis d'any, la davallada de la venda d'automòbils és del 17,12%. Així s'exposa en l'informe de matriculacions que es va trametre ahir.

Durant el mes de maig es van vendre un total de 92 turismes, que en comparació al mateix mes de l'any passat representa una caiguda del 43%, doncs aleshores se'n van vendre 160. Alhora, també és un retrocés considerable en relació a l'abril, quan es van vendre 115 vehicles. El mateix mes de l'any passat se'n van vendre 154, pel que ja es va experimentar una davallada de les matriculacions del 25%.

Des de principis d'any s'han matriculat 615 automòbils, i mes rere mes, amb l'excepció de l'excel·lent mes de gener –quan les vendes van créixer un 18%–, les pèrdues s'han anat intensificant fins al punt que en el que va d'any el retrocés és del 17,12% en comparació al mateix període del 2011. Més detalladament, al febrer la diferència va ser del -13%, i al març del -12%. A l'abril, aquesta va augmentar fins al -25%, i al maig encara es va accentuar més. El primer quadrimestre de l'any passat es van vendre 742 automòbils.

Dels 615 vehicles matriculats al llarg de l'any, tres quartes parts –el 75,3%– són dièsel, i un 24,7% són gasolina.

VOLKSWAGEN, EL MÉS VENUT / Aquest maig la marca més venuda va ser BMW. Se'n van matricular 11 automòbils. Però en el total del quadrimestre, són els Volkswagen els més demandats. Des del gener se n'han matriculat 73. Això és l'11,87%. Això sí, qui segueix aquesta marca en el rànquing global és BMW, amb 69 turismes matriculats des del gener, l'11,22% del total del que va d'any. Per darrera hi ha Land Rover –amb 44 vehicles venuts–, Renault –amb 42– i Ford –amb 41.

Poques diferències hi ha entre el rànquing global i el mensual. La principal és l'intercanvi entre les dues primeres posicions. BMW va vendre 11 exemplars i Volkswagen nou. La tercera marca més venuda al maig va ser Land Rover –vuit tot terrenys matriculats–, seguida de Renault –amb set automòbils.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT