PUBLICITAT

Canillo adopta mesures per pacificar el trànsit al nucli antic

  • Només els veïns poden circular sense restriccions pel Camí Escolar o el carrer Major
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una mare acompanya el seu fill a l'escola, seguint el Camí Escolar. Foto: EL PERIÒDIC

des d'ahir la circulació al nucli antic de Canillo és més àgil i segura tant per als automobilistes com per als vianants. El cònsol menor, David Palmitjavila va explicar que «s'ha consolidat el Camí Escolar que es va posar en funcionament el 2008 amb més restriccions per a la circulació». Palmitjavila va argumentar la decisió de tancar el Camí Escolar a la circulació en el fet que «la gent del poble el té molt assimilat però hi ha uns quants conductors de fora que s'hi resistien». Per assegurar la mobilitat dels infants, l'accés al Camí Escolar estarà tancat de dilluns a dijous de les 8.30 a les 9.35 hores i de les 16.30 a les 17.15 hores. Dimecres de les 12.15 a les 12.45 hores; i divendres de les 8.30 a les 9.35 hores i de les 15.45 a les 17.15 hores. «De fet els pares que han d'acompanyar els nens poden deixar el cotxe a un minut a peu de les escoles, mentre que els que acompanyen els infants només fins al Camí, ho podran fer amb tota tranquil·litat perquè ara estarà net de circulació rodada». Les millores introduïdes per la corporació local no han «costat res només hores de feina perquè hem aprofitat tots els recursos de què disposàvem.

Excepció per als veïns / Per minimitzar l'impacte d'aquestes restriccions en els veïns de la zona, aquests disposaran d'una targeta acreditativa que els permetrà, en cas de necessitat, un accés controlat durant els horaris de tancament del Camí Escolar. Els veïns poden demanar l'acreditació, en la qual hi constarà la matrícula del vehicle, al servei de Tràmits. Palmitjavila va recordar ahir que la circulació al casc antic de la vila presentava certs punts conflictius que «ens han obligat a fer modificacions amb l'objectiu de pacificar el trànsit i millorar la seguretat en la mobilitat dels veïns de la zona i dels vianants».

Al tancament del Camí Escolar en horaris d'anada i tornada de l'escola, s'afegeix el canvi de circulació en el tram del carrer Major comprès entre la Carretera General i Cal Metge, que a partir d'ahir és en direcció única de pujada per a tots els vehicles de pas, tret dels veïns que com en el cas del Camí Escolar, podran fer valdre l'acreditació per anar a casa seva. Palmitjavila va argumentar aquesta mesura per les mides del tram. «Si és cert que la circulació en tots dos sentits no és un problema per als veïns, el cert és que esdevé complicada per a la gent de pas». De la mateixa manera s'ha col·locat una nova senyal a la sortida de la carretera del coll d'Ordino perquè «la gent s'equivoca i circularia en contradirecció».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT